Сімейна виставка одеситів представлена у Кропивницькому

  • 21 вер. 2019 09:18
  • 789
    • Новина Сімейна виставка одеситів представлена у Кропивницькому Ранкове місто. Кропивницький


    У  Кропивницькому у галереї «Єлисаветград» відкрилася виставка «Із любов’ю з Одеси». До неї увійшли картини трьох митців: заслуженого художника України Аркадія Русіна, його доньки Інни Русіної та її чоловіка В’ячеслава Подобєда.
     

    — Зв’язок із вашим містом у мене з’явився ще 30 років тому. Із 1975 року я викладав у театрально-художньому училищі. Тоді до Кіровограда я вперше привіз своїх студентів для дипломної роботи. Так я й познайомився з містом. У цій галереї ми з дружиною представили потрійну виставку робіт. Тут знаходяться картини морської тематики. Все-таки Одеса — це морське місто, де багато сонця, гарних дівчат та добрих людей. Як, власне, і у Кропивницькому, - говорить  В’ячеслава Подобєд.
    Аркадія Русіна пан В’ячеслав називає своїм учителем та купідоном. Адже саме він познайомив майбутнє подружжя художників.
     

    Митці зазначають, що всі картини створювалися з натури і всі вони про Одесу. Тому не дивно, що переважає тематика моря та одеського колориту. Хоча на виставці присутні й декілька портретів. Зокрема, портрет самої художниці Інни Русіної, написаний її батьком Аркадієм Русіним.

    Наприкінці вечора гості з Одеси розіграли серед публіки одне із своїх творінь. Одеський пейзаж тепер залишиться у домівці щасливої кропивничанки.
    Художники задоволені виставкою та зазначають, що організована вона найкращим чином. Відтак подякували власника галереї Миколу Цуканова за світлу та затишну атмосферу.

    Аліна Кулик

    Кропивницький: Відтепер художній музей матиме нову назву