Чи потрібен Кропивницькому McDonald’s?

  • 21 вер. 2019 08:59
  • 1458
    • Новина Чи потрібен Кропивницькому McDonald’s? Ранкове місто. Кропивницький


    Поняття «фастфуд» з англійської перекладається, як швидка їжа і має на увазі харчування, яке триває не довше 10-15 хвилин.

    Експерти вважають, що попит на фастфуд в Україні, зокрема й у Кропивницькому, зростає через те, що багато українців, з метою економії особистого часу і небажання витрачати його на готування домашньої їжі, все частіше віддають перевагу перекусам «на ходу». І якщо трохи раніше, кафе швидкого харчування пропонували досить нудний асортимент страв (пиріжки, чебуреки, хот-доги і шаурму), вже зараз відзначається внесення різноманітних страв у меню закладів швидкого харчування, якими можна не тільки смачно і ситно перекусити, але й отримати необхідні організму вітаміни і мінерали.

    McDonald’s у Кропивницькому
    Можливо саме з цієї причини вже майже рік в обласному центрі сперечаються, чи потрібен місту McDonald’s. Найбільш активні кропивничани навіть створюють петиції, у яких просять громаду міста підтримати їхнє прагнення «поселити» в місті відомий заклад швидкого харчування.
    У грудні минулого року міська рада Кропивницького розглянула перше звернення громадян про відкриття McDonald’s у обласному центрі. Тоді відповідна комісія проаналізувала петицію та підтримала її. Проте сама компанія повідомила, що не планує поки в Кропивницькому відкривати свій заклад.
    Після першої відмови кропивничани не здалися й цього літа знову зареєстрували петицію, у якій просять створити всі необхідні умови для роботи McDonald’s.

    Кропивничани «за» чи «проти»?
    Поки вона набирає голоси, ми вирішили поцікавитися у кропивничан, чи справді потрібен місту McDonald’s.


    Карина:
    — Я вважаю, що Кропивницькому не потрібен McDonald’s. Тому що це – не здорова та не корисна їжа. Я особисто не хотіла б бачити цей заклад у нашому місті. Якщо він все-таки з’явиться – я відвідаю його декілька разів. Чисто із цікавості. Але не більше.


    Віталій:
    — Чи потрібний місту McDonald’s? Однозначно! Я вважаю, що кожне велике місто повинне мати хоча б один ресторан швидкого харчування цієї корпорації. Тим більше, якщо це обласний центр. Навіщо він нам? Все просто: час – найголовніша валюта ХХI століття, втрачаєш час – втрачаєш гроші. McDonald’s дозволяє швидко втамувати голод і далі продовжувати власні справи. Я чекаю на цей ресторан в нашому місті! І, звичайно, я б харчувався в ньому, адже мій ритм життя не дозволяє гаяти час.


    Володимир:
     — Як на мене, у Кропивницькому й без McDonald’s’у вистачає закладів швидкого харчування. Незважаючи на те, що заклад сплачуватиме податки в державну казну, фастфуд згубно впливає на здоров’я. Особливо – дитяче. На земельній ділянці, яку шукають під заклад, доцільніше збудувати ігровий майданчик чи спортивний комплекс, поставити пам’ятник тощо. Гадаю, що місцеві мешканці мають піклуватися не лише про власні шлунки, а й прагнути до саморозвитку.


    Ірина:
     — Мені як колишній працівниці закладу дуже подобається впершу чергу політика, яка існує у McDonald’s: чистота приміщення, охайний вигляд працівників, стерильність, якої вони дотримуються, вся продукція строго витримується часових рамків тощо. Якщо порівнювати цінову політику, то вона не дуже відрізняється від інших місцевих закладів, що може бути і позитивно для власників, адже конкуренція – це завжди плюс. Цей ресторан не буде зайвим у нашому місті. І якби його відкрили, то так, звичайно я і моя родина туди ходили б.



    Дмитро:
    — Я не підтримую ідею існування McDonald’s’у в нашому місті. Продукція цього закладу не славиться корисністю. До того ж в обласному центрі вже достатньо закладів, де можна поїсти джанк-фуд (калорійна їжа з низькою біологічною цінністю; «шкідлива їжа», «нездорова їжа», «важка їжа»). Щодо запитання, чи відвідував би я?
    То моя відповідь – категорично ні.



    Катерина:
    — Я вважаю, що нашому місту McDonald’s потрібен, але лише з погляду наступних «плюсів»: заробіток для студентів та божественно смачний макфлурі. А так... У нас вдосталь закладів, у яких можна придбати картоплю фрі та бургер. Можливо, я б відвідала McDonald’s кілька разів, але точно не стала б постійним клієнтом.

    Фастфуд: шкода та користь
    90% американських дітей, які регулярно вживають фастфуд, страждають ожирінням. Їжа з таких закладів — холестеринова бомба, що призводить до розвитку хвороб шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи.
    Кілька рекомендацій, як зменшити шкоду фастфуду та навіть перетворити його в корисний продукт:
    Намагайтеся не вживати таку їжу частіше 1-2 разів на тиждень.

    Уникайте смаженої їжі. Велика кількість вуглеводів осяде складками в районі талії.
    Намагайтеся уникати смакових добавок: відмовтеся від майонезу і кетчупу.
    Якщо дитина просить шкідливий хот-дог або чізбургер, купіть необхідні інгредієнти і приготуйте самостійно. Це буде поживно, корисно і безпечно.

    Їжте із задоволенням, користю та будьте здоровими!

    Аліна Кулик