Фармаборт - тільки під наглядом лікаря!

  • 19 вер. 2019 11:43
  • 1411
    • Новина Фармаборт - тільки під наглядом лікаря! Ранкове місто. Кропивницький
     
    Медикаментозний аборт відноситься до щадних методів переривання вагітності. Однак це не означає, що жінка може провести його самостійно, прочитавши інструкцію спеціального препарату, придбаного в аптеці. Це може спричинити масу ускладнень, які незмінно приведуть пацієнтку до хірургічного столу. Фармаборт - це серйозна процедура, яка повинна проводитися тільки після повного обстеження і під ретельним наглядом гінеколога.
     
    Одне з найсерйозніших ускладнень при самостійному прийомі препаратів - неповний аборт. Це трапляється, якщо з якихось причин не відбудеться повне відторгнення плодового яйця, тож вагітність буде розвиватися далі. Якщо це трапиться без контролю лікаря, то хірургічного аборту вже не уникнути. При неправильному виборі контрацептивних засобів у пацієнтки може статися гормональний збій, який призведе до маткової кровотечі. Якщо фармокологічне переривання вагітності проведено успішно, то виділяється невелика кількість крові. Якщо ж кровотеча рясна і не припиняється декілька днів - необхідне втручання лікаря.
     
    Також не всім пацієнткам підходить один і той же контрацептивний препарат - у деяких можливе виникнення алергічної реакції. А визначити, підходять Вам ліки чи ні, зможе тільки гінеколог після повноцінного обстеження.
     
    Але найчастіше у жінок, які зважилися самостійно провести фармаборт, значно погіршується самопочуття - виникають сильні болі внизу живота, підвищується артеріальний тиск, з'являється головний біль, іноді буває блювота.
    - Ні в якому разі не можна самостійно приймати препарати, які використовуються для медикаментозного аборту. Проводити дану процедуру можна тільки до 49 дня від першого дня останньої менструації, і тільки якщо вагітність маткова, - говорить провідний гінеколог медичного центру «ДокторПРО». - Жінка не завжди точно може правильно порахувати термін вагітності, особливо якщо цикл нерегулярний. І без обстеження не можна визначити - маткова вагітність чи ні. Тут дуже важливо не нашкодити. Тому, як тільки Ви дізналися про вагітність, але в силу різних причин залишити малюка не можете, телефонуйте в «ДокторПРО» і записуйтеся на прийом до гінеколога. Ми максимально швидко проведемо обстеження, і при відсутності протипоказань Ви в той же день зможете прийняти першу частину препарату.
     
    Запис на прийом до гінеколога в «ДокторПРО» - цілодобовий. Будемо раді допомогти Вам у будь-якій ситуації!