Остання робота Френчка: на початку жовтня у Кропивницькому відкриють дошку жертвам тоталітаризму (ФОТО)

  • 19 вер. 2019 11:42
  • 1721
    • Новина Остання робота Френчка: на початку жовтня у Кропивницькому відкриють дошку жертвам тоталітаризму (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький


    Другого жовтня о 15:45 на фасаді однієї з будівель військової частини по вулиці Нейгауза відкриють дошку випускникам Єлисаветградського кавалерійського училища, жертвам тоталітаризму Володимиру Дуніну-Жуховському та Григорію Доліві-Добровольському. Про це кореспондентові видання «Утренний город» повідомив директор музею музичної культури ім. К. Шимановського – Олександр Полячок.

    - Плануємо відкриття дошок 2 жовтня о 15.00 - Юрію Олеші, о 15.45 - курсантам, - повідомив Полячок.

    Сьогодні дошка курсантам вже встановлена та завішана блакитною тканиною.

    Як пригадують друзі Віктора Френчка, буквально за два дні до своєї смерті скульптор разом з колегами монтували цю дошку. Було дуже спекотно, Віктор Васильович працював невтомно і віддано, товариші пропонували йому перепочити та випити води. Але захоплений митець  завжди працював дуже самовіддано.


    Нагадаємо, 27 серпня, На фасаді будівлі клубу військової частини («Колишня казарма») на розі вулиць Дворцової та Нейгауза виконавчий комітет міської ради Кропивницького погодив встановлення меморіальної дошки випускникам Єлисаветградського кавалерійського училища, жертвам тоталітаризму Володимиру Дуніну-Жуховському та Григорію Доліві-Добровольському.