Посол США у Конго подякував українським льотчикам за роботу

  • 19 вер. 2019 09:05
  • 1423
    • Новина Посол США у Конго подякував українським льотчикам за роботу Ранкове місто. Кропивницький


    Нещодавно один з екіпажів українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго успішно виконав завдання із перевезення делегації високопосадовців Сполучених Штатів Америки на чолі з міністром охорони здоров'я і соціальних служб Алексом Азаром до міста Бутембо для оцінки ситуації у Центрі лікування Еболи. Посол США у Демократичній Республіці Конго Майкл Хаммер на знак подяки українцям зробив відповідний пост у своєму твіттері, а міністр охорони здоров'я і соціальних служб Алекс Азар подарував українському екіпажу свій іменний коін (велика монета, схожа на медаль з ім'ям та гербом США).


    Українські Мі-8 також залучаються до виконання завдань з евакуації поранених та проведення пошуково-рятувальних операцій.
     

    – Минулого тижня кілька наших екіпажів разом з фахівцями парашутно-десантної служби брали активну участь у пошуках офіцера індійського контингенту, який зник в акваторії озера Ківу. За час проведення цієї операції наші льотчики здійснили чотири вильоти та провели більше чотирьох годин у повітрі, ретельно обстежуючи район пошуку та рятування, – зазначив заступник командира 18 окремого вертолітного загону Збройних Сил України з льотної підготовки підполковник Микола Лихацький.
     

    Пресслужба Об'єднаний оперативний штаб ЗС України

    У Косово пройшли спільні навчання українських та угорських військових