На Кіровоградщині давали хабар за встановлення п'яти бордів

  • 18 вер. 2019 11:06
  • 1015
    • Новина На Кіровоградщині давали хабар за встановлення п'яти бордів Ранкове місто. Кропивницький
     
    На пропозиції неправомірної вигоди заступнику голови однієї з об’єднаних територіальних громад Кіровоградського району викрито представницю місцевої комерційної структури.
     
    Співробітники Служби безпеки України встановили, що підприємниця у сфері рекламних послуг пропонувала посадовцю 45 тисяч гривень. За вказану суму хабаря жінка намагалася поза встановленою процедурою «вирішити питання» щодо виділення на території громади земельних ділянок для встановлення п’яти рекламних бордів.
     
    Після отриманої «пропозиції» держслужбовець звернувся до правоохоронців.
     
    Оперативники спецслужби задокументували факт передачі зловмисницею частини неправомірної вигоди у розмірі шістсот доларів США.
     
    Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантці справи про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.
     
    Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.
     
    Викриття протиправних дій проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області.
     
    Прес-група УСБУ в Кіровоградській області