Місто відзначає день пам’яті небесної покровительки

  • 17 вер. 2019 12:44
  • 1133
    • Новина Місто відзначає день пам’яті небесної покровительки Ранкове місто. Кропивницький

    Вітаємо всіх православних християн нашого міста та області з днем пам’яті небесної покровительки обласного центру - святої праведної Єлисавети, матері Іоанна Хрестителя.

    265 років тому наше місто було засноване як фортеця святої Єлисавети, в будівництві якої брали участь представники 8-ми гетьманських козацьких полків. Потім біля фортеці виросло місто, яке отримало офіційну назву Єлисаветград, хоч наш народ, в тому числі і корифеї українського театру, називав його Єлисавет (церковно-слов’янське ім’я праведної євангельської Єлисавети. Євангеліє від Луки). Православна Церква відзначає пам’ять пророка Захарії і праведної Єлисавети, батьків Іоанна Предтечі, 5/18 вересня. Отже цей день є днем іменин не тільки жінок-християнок усього світу, які носять це святе ім’я, але й іменинами нашого міста, міста святої Єлисавети, і престольним святом Свято-Єлисаветинського чоловічого монастиря.

    Бажаємо усім вам здоров’я, злагоди і миру під молитовним покровом Божої Матері і Її найближчої родички – праведної Єлисавети.

    Священнослужителі і прочани Благовіщенського храму