Знайомство з депутатом Кропивницького: дитинство, захоплення та сім'я

  • 16 вер. 2019 20:09
  • 1974
    • Новина Знайомство з депутатом Кропивницького: дитинство, захоплення та сім'я Ранкове місто. Кропивницький

    Сергій Капітонов: Хотів довести людям, що не всі депутати однакові

    Чи замислювалися ви про те, чому ваш депутат вирішив стати саме народним обранцем? Ким він працював до цього та чим захоплюється зараз? «Первая городская газета» розповість про цих людей дещо більше, ніж про них написано на сайті міської ради.

    Сьогодні у  спеціальній рубриці «Знайомтесь, я ваш депутат» ми розповімо про депутата міської ради Кропивницького від ВО «Свобода» Сергія Капітонова.

    Книги за талони
    Про своє дитинство пан Сергій згадує з ентузіазмом. Говорить, що був бешкетником, але батьків все ж таки слухав. Певний час займався різними видами спорту, проте все своє дитинство захоплювався кінологією.
    – Книжки я теж любив читати. На жаль, у моєму дитинстві гарні книжки були дефіцитом. Щоб купити їх, я збирав та здавав макулатуру. А потім вже отримував талончики на придбання книг, - розповідає депутат.

    За освітою пан Сергій будівельник, проте має досвід роботи у різних сферах.
    – Навчаючись у технікумі, я отримав ще одну спеціальність – тесляр-бетонник. Після його закінчення мені вручили направлення на роботу в Обухів. Але я вирішив не їхати туди, адже саме у той час мені потрібно було йти до війська. Тому я залишився у нашому місті, - згадує співрозмовник.

    Хотів бути офіцером Збройних сил України
    Після повернення з військової служби пан Сергій почав працювати в міліції.
    – Це початок 90-х років, економіка країни була в занепаді, я не знав, що робити. І так трапилося, що я отримав роботу в міліції. Починав свою кар’єру з патрульно-постової служби, а продовжив експертом-криміналістом. Після виходу на пенсію працював у різних сферах, - зазначає Сергій Капітонов.

    Я не мріяв бути політиком
    Як і майже більшість  працівників міліції та військових, Сергій Іванович був аполітичним.
    – Коли відбулася помаранчева революція, всі перебували в ейфорії. Ми дуже сподівалися на якісь зміни. Але це було перше розчарування. Я ніколи не мріяв стати політиком і це не було моєю метою до 2014 року. Як і майже кожен українець, я вважав, що всі депутати працюють тільки на знищення нашої країни. І коли у 2014 році у Києві пролилася кров молодих людей, вирішив, що стояти осторонь вже не можу. Тоді я вступив у партію. Хотів довести людям, що не всі депутати однакові. Знаєте, за ці чотири роки я не почув від жодної людини, яка мене підтримувала, що не виправдав їхньої довіри, - говорить депутат.

    Подружжя депутатів
    Дружина Сергія Івановича Олена Капітонова теж нещодавно приєдналася до лав депутатів міської ради Кропивницького.
    – Олена вже тривалий час член нашої партії та постійно працювала на окрузі. Мій однопартієць Геннадій Маламен захотів свою долю пов’язати з військом. Він вирішив, що повинен бути саме там, на передовій. Тому так вийшло, що дружина, наступна по рейтингу, зайшла в міську раду. Які її враження? Сказала, що так багато вона ще не сиділа на одному місці. Вона медичний працівник, звикла працювати активно, десь бігати, щось вирішувати. Попрацює трохи і вже сама розповість про враження. Скажу лише, що для сім’ї два депутати – це тяжко, - посміхається пан Сергій.

    На запитання, яку б одну річ він змінив у міській раді, Сергій Капітонов майже миттєво відповів – її склад.

    – На жаль, той склад, що зараз є, не відповідає вимогам суспільства, не відповідає потребам українців. Депутати перебігають з одної фракції в іншу. Деякі фракції розпалися, а депутати все частіше заявляють про вихід з партій. Я вважаю, якщо ти заявив про вихід – складай мандат і до побачення. У нас не було мажоритарної системи виборів. Ніхто не голосував за якогось окремого депутата, люди голосували за партію, за її програму, за її лідера. Я вважаю, що це зрада виборців, - заявляє депутат.


    Не радою єдиною
    Окрім відстоювання інтересів своїх виборців у сесійній залі Кропивницького, Сергій Іванович серйозно захоплюється кінологією.
    – Собаки – це вже життя моє. Кінологією я захоплююся з 85-го року. Тоді діяв клуб службового собаківництва. Його дотепер очолює Микола Палій. Дуже порядна людина, яка багато зробила для розвитку кінології в Україні. Він мене вчив, як треба поводитися з собакою, як її дресирувати, навчав азам ветеринарії, розповідав про правильне годування собак. І так потрохи це перейшло в моє життя. Я вирішив займатися цим більш професійно. Зараз я суддя міжнародної категорії з робочих якостей мисливських собак, а також суддя по групі порід собак, - розповідає пан Сергій.

    Окрім цього, наш співбесідник має власний розплідник та займається  розведенням собак.

    – Не скажу, що я професійно це роблю, адже кошти не отримую. Це  просто стиль життя. Коли приходжу додому, вони мене так радісно зустрічають, наче діти.  Одна із моїх порід – бордер-тер’єри. Їх в Україні дуже мало, а в області взагалі немає. Це дуже цікава порода. Я її називаю собака й кіт у одному наборі. Це смілива собака, яка охороняє свою терарію, яка в бій піде з будь-якою твариною, незважаючи на її розміри. Але коли ти приходиш – вона, немов  киця: і притулиться, і попросить, щоб її почухали. І щоб знайти пару  для цієї породи – треба по всьому світові шукати нареченого, - додає на завершення Сергій Капітонов.

    Аліна Кулик

    Читайте також:  Уряд «Зе!»: що цікавого у новому Кабміні?