До приватного будинку у Кропивницькому забіг єнотоподібний собака

  • 13 вер. 2019 10:52
  • 1482
    • Новина До приватного будинку у Кропивницькому забіг єнотоподібний собака Ранкове місто. Кропивницький


    На вул. Сенчева в обласному центрі на території приватного подвір’я помітили тварину, схожу на єнота, якого собаки, ймовірно, з природного середовища існування загнали на територію житлового сектора. Рятувальники 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницького відловили єнота та відвезли до штучної водойми біля мікрорайону Бєляєва, повідомляє прес-служба У ДСНС в області.

    Довідка. Єнот уссурійський, або єнотоподібний собака (Nyctereutes procyonoides) — вид ссавців родини псових (Canidae), що походить зі Східної Азії. В Європі є інвазійним видом, який було штучно завезено Радянським Союзом як мисливську тварину у першій половині ХХ століття.

    Оскільки вид належить до родини псових (собачих), в науковій літературі його традиційно називають єнотоподібним або єнотовидним собакою, тоді як назву «єнот» по відношенню до цієї тварини почали застосовувати в українській мові нещодавно, як запозичення з мисливського жаргону та деяких інших мов.

    Згідно зі списком назв ссавців України, затвердженого Комісією з зоологічної термінології Інституту зоології НАН України, коректною українською назвою для цієї тварини є єнотоподібний собака.

    Не слід плутати з ракуном, якого також називають «єнот».
     

    Читайте також: Як кропивницькі рятувальники знімали пухнастика з високого дерева