Про звітність щодо масового вивільнення працівників

  • 13 вер. 2019 15:12
  • 3101
    • Новина Про звітність щодо масового вивільнення працівників Ранкове місто. Кропивницький
     
    Відповідно до статті 50 Закону України “Про зайнятість населення” підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання повинні за два місяці до вивільнення в повному обсязі подавати базовим центрам зайнятості інформацію про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, у тому числі ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, скороченням чисельності або штату працівників.
     
    Наказом Міністерства соціальної політики України від 31.05.2013 № 317, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17.06.2013 за № 989/23521, затверджено форму звітності № 4-ПН “Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці” (електронний варіант форми розміщено на Інтернет-сторінці обласного центру зайнятості - адреса www.kid.dcz.gov.ua) та Порядок подання форми звітності № 4-ПН “Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці”. До форми звітності включається інформація про найменування професій (посад) працівників, кількість осіб, яких передбачається вивільнити, заплановану дату вивільнення (із зазначенням дати наказу про попередження працівників). 
     
    Критерії масового вивільнення працівників визначені статтею 48 вказаного Закону. Масовим вивільненням (крім випадку ліквідації юридичної особи) є одноразове або протягом:
    • одного місяця вивільнення 10 і більше працівників на підприємстві з чисельністю від 20 до 100 працівників, вивільнення 10 і більше відсотків працівників на підприємстві з чисельністю від 101 до 300 працівників;
    • трьох місяців - вивільнення 20 і більше відсотків працівників на підприємстві незалежно від чисельності працівників.
    Консультації з питань подання форми звітності № 4-ПН є можливість отримати у відділі взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості (тел. 0522-32-20-47).