Як у Кропивницькому перевіряли кіоски із шаурмою

  • 12 вер. 2019 15:41
  • 1418
    • Новина Як у Кропивницькому перевіряли кіоски із шаурмою Ранкове місто. Кропивницький


    Спеціалісти Кропивницького міського управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області продовжують здійснювати планові перевірки закладів громадського харчування, що займаються виготовленням та реалізацією шаурми. В ході перевірок у формі інспектування двох таких потужностей фізичної особи-підприємця фахівці виявили низку порушень вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів, повідомляє сайт Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області.

    Зокрема встановлено, що соуси, сосиски, смажена картопля, нарізані овочі, які є інгредієнтами для приготування шаурми, зберігаються на вітрині у відкритих лотках під прямим попаданням сонячних променів та пилу від проїжджої частини. У вітрині, в якій зберігаються продукти, температура повітря на момент перевірки становила +24°С. В холодильному обладнанні засоби вимірювання температури відсутні, що унеможливлює контроль за температурним режимом. Також у холодильнику разом з сирими зберігаються готові харчові продукти у відкритих пластикових відрах. Обладнання та інвентар, які контактують з продуктами (тертки, дошки для нарізання) зберігаються в брудній картонній коробці. Харчові відходи – залишки смаженого мяса, капусти, смаженої картоплі з нічної зміни - зберігаються у відкритих пластикових відрах під столом, на якому готують шаурму.

    Порушення, виявлені під час перевірки, можуть створювати ризик розмноження у харчових продуктах патогенних мікроорганізмів та формування токсинів, а отже, становити небезпеку для здоров’я та життя людини.

    Відповідно до норм Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», на фізичну особу-підприємця накладено штраф у сумі 25 038 грн, а роботу одного з закладів було тимчасово припинено до усунення виявлених порушень.

    Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує на неприпустимості допущення порушень вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів. Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства перевірки проводяться без попередження та з періодичністю, що залежить від ступеня ризику об’єкта.

     

    Читайте також: Коли і скільки на Кіровоградщині платитимуть за воду