Послугою "муніципальна няня" в Кіровоградській області скористалися 38 сімей

  • 10 вер. 2019 12:05
  • 1451
    • Новина Послугою «муніципальна няня» в Кіровоградській області скористалися 38 сімей Ранкове місто. Кропивницький
     
    Про це повідомив на апаратній нараді в облдержадміністрації директор департаменту соціального захисту населення Олександр Догаров. Він також зауважив, що цього року запроваджено нові види державної підтримки сімей з дітьми, зазначає офіційний сайт Кіровоградської обласної державної адміністрації.
     
    Зокрема родини, в яких є діти віком до трьох років, мають можливість отримати компенсацію вартості послуги з догляду за дитиною під назвою "муніципальна няня". Компенсація виплачується із січня 2019 року. В Кіровоградській області її отримують 38 сімей. Розмір допомоги на місяць – 1626 гривень, загальна сума вже виплаченої сім’ям компенсації становить 214 тисяч гривень.
    Крім того, в рамках проекту "Забезпечення соціального захисту та відповідального батьківства в Україні", запроваджено державну соціальну підтримку багатодітних сімей. Із квітня на кожну третю та наступну дитину віком до 6 років щомісяця виплачується допомога в розмірі 1700 гривень.
     
    На сьогодні таку допомогу отримують понад 4,3 тисячі сімей області. Для її виплати з державного бюджету спрямовано майже 49 мільйонів гривень.
     
     
    Читайте також: Харчування у школах Кропивницького буде під особливим контролем