Кропивницькі чиновники забезпечили житлом «бездомних» лелек (ФОТО)

  • 3 вер. 2019 11:13
  • 1229
    • Новина Кропивницькі чиновники забезпечили житлом «бездомних» лелек (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Лелека, який блукав містом та привернув увагу зоозахисників та чиновників, нарешті знайшов домівку в Онікіївському лісгоспі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив начальник спеціалізованої інспекції міста Кропивницького Андрій Максюта.

    – Друзі, цей пост – звіт про виконану мною роботу (навіть не роботу, а добру справу, бо це не входить до моїх обов'язків чиновника) тим, хто опікувався долею лелеки, який розгулював по всьому місту і якого ловили чотири рази!!! Ловили, відпускали біля річки, а він приходив (прилітав) до людей. Мабуть, у людей виріс.

    Сьогодні його разом зі ще одним лелекою, якого нам передали в ГО "БІМ" (перебував і доглядався там на перетримці) ми відвезли до Оникієвського лісгоспу.

    Там є облаштовані вольєри і птахи житимуть поки саме там (зимуватимуть).

    Дякую тим, хто відреагував на моє звернення: це начальник міськрайонного управління ДСНС полковник В.Жилін, директор департаменту екології ОДА О.Ковтунов, начальник обласного управління лісового господарства Н.Ревенко. Дякую Л.Шубіній за не байдужість. Дякую ГО "БІМ" і ГО "Щасливий пес" за перетримку птахів. Дякую Богдану Голубничому, який відвіз їх туди за моїм дорученням.

    Все. Птахи житимуть. І це найголовніше. Лелеки – символ міста Кропивницького. Два лелеки зображені на гербі нашого міста, - йдеться в повідомленні.

     

    Нагадаємо, у Кропивницькому в різних районах міста періодично з’являвся лелека, якого підгодовували небайдужі містяни.