Між Україною та Російською Федерацією проходить обмін полоненими

  • 30 серп. 2019 09:43
  • 796
    • Новина Між Україною та Російською Федерацією проходить обмін полоненими Ранкове місто. Кропивницький
     
    Про це йдеться в повідомленні новообраного генерального прокурора України Руслана Рябошапки із посиланням на співробітницю Верховної Ради України Анну Ісламову, повідомляє Громадське
     
     
    «Обмін завершився: моряки, Сенцов, Карпюк, Балух, Гриб летять додому», — йдеться в дописі.
     
    Також колишній депутат Державної думи РФ Ілля Пономарьов повідомив, що обмін має відбутись 30 серпня, однак деталей не повідомив.
     
    «Сьогодні буде обмін полоненими. Тримаємо кулаки», — написав Пономарьов.
     
    Крім того низка українськи та російських ЗМІ із посиланням на джерела повідомили, що процес обміну активізувався у другій половині дня 29 серпня.
     
    Водночас, як повідомили Громадському працівники аеропорту «Київ», у пасажирському терміналі не очікують рейсів із Росії у найближчі години.
     
    Раніше повідомлялось, що головреда «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського включать у списки на обмін. Крім того у ГПУ заявили, що звільнення з під-варти Вишинського відбулося в межах обміну утримуваних осіб між РФ та Україною у форматі «35 на 35».
     
    28 серпня суд задовольнив апеляцію Вишинського і відпустив його з-під варти.
     
    Нагадаємо, 21 серпня російське агентство «Интерфакс» з посиланням на власні джерела повідомило, що п'ятьох українських політв'язнів перевезли в Москву і готуються видати Україні. Також російське «видання КоммерсантЪ» 21 серпня повідомило, що українських моряків готують до обміну.
     
    У московському СІЗО «Лефортово» підтвердили, що до них перевели п'ятьох українських політв'язнів — Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олександра Кольченка, Володимира Балуха та Романа Сущенка.
     
    Раніше у «Лефортово» прийняли передачі для політв’язнів Романа Сущенка, Євгена Панова й Олексія Сизоновича. Також у СІЗО прийняли передачу для українських політв’язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба та Миколи Карпюка. Усіх їх досі утримували в різних колоніях Росії.
     
    ФОТО умовне
     
    Нагадаємо: «Мамо, все добре, тримайся»: Наталя Мокряк розповіла про зустріч із сином у Москві