Україна 1365 днів живе без поставок газу з боку Росії

  • 26 серп. 2019 11:07
  • 1131
    • Новина Україна 1365 днів живе без поставок газу з боку Росії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Україна 1363 дні живе без прямих поставок газу з боку Росії, використовуючи переважно європейські джерела поставки ресурсу та поступово збільшуючи власний видобуток. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 21 серпня, пише Урядовий портал.
     
    Глава Уряду під час засідання Кабінету Міністрів України представив поточний стан справ в економіці, соціальній сфері, сегменті освіти, медицини, оборони і окреслив основні пріоритети, які потрібно продовжити далі.
     
    - Енергонезалежність – дуже важлива тема. Ті можливості, які створив наш Уряд для видобутку газу, потрібно на 100% реалізувати, – сказав Володимир Гройсман. – Ми створили Фонд енергоефективності. Зараз пілотуються певні продукти Фонду. Це всеохоплюючий механізм. Там будуть акумулюватися мільярди гривень. Це має бути дієвий механізм енергоефективності.
     
    Глава Уряду також звернув увагу, що питання енергонезалежності враховують й необхідність забезпечення сталої роботи газотранспортної системи. У цьому контексті Володимир Гройсман нагадав, що за час роботи його Уряду, за умов відсутності поставок газу в Україну, наша держава забезпечила стабільний транзит палива до європейських споживачів.
     
     
    Читайте також: П’ять трендів нової Ради. Чого чекати від «Слуги народу»?