За останні роки в Україні відкрили 320 садочків і оновили п’ять тисяч шкіл

  • 22 серп. 2019 13:44
  • 816
    • Новина За останні роки в Україні відкрили 320 садочків і оновили п’ять тисяч шкіл Ранкове місто. Кропивницький
     
    У період з квітня 2016 року по серпень 2019 року в Україні відкрилося 320 садочків та дошкільних закладів, відремонтували, оновили і збудували загалом понад 5,6 тис. шкіл – по всій країні. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, пише Урядовий портал
     
    21 серпня Глава Уряду під час засідання Кабінету Міністрів представив поточний стан справ в економіці, соціальній сфері, сегменті освіти, медицини, оборони і окреслив основні пріоритети, які потрібно продовжити далі.
     
    Глава Уряду підкреслив, що за час роботи чинного Уряду в Україні створили 85,5 тис. місць у дитячих садках. Це суттєво скорочує дефіцит, який у 2016 році становив 100 тис. місць.
     
    Щодо шкільної освіти, то з вересня 2018 року Уряд реалізує фундаментальний проект – Нова українська школа. За її стандартами, а мова як про методи навчання, так і про матеріальне забезпечення шкіл, цього року навчатиметься 1 млн дітей. Загальні інвестиції держави в #НУШ склали близько 7 млрд грн.
     
    Важливим є поступове зростання зарплат педагогів. З 2016 року по 2018 рік воно склало від 1,5 до 3 разів. А з січня 2020 року відбудеться новий етап зростання доходів освітян – в середньому на 20-70%. Причому підвищення торкнеться не тільки шкільних вчителів, а й вихователів садочків, майстрів виробничого навчання тощо.
     
    - Від цих змін не можна відмовлятися, – наголосив Володимир Гройсман. – До кінця 2020 року черга до дитячих садків має бути «нуль». Це реально зробити – і ми це довели. Потрібно продовжувати реформу шкільної освіти – так отримаємо Нову українську школу для наших дітей. Без якісної освіти ніякого економічного зростання не буде.