Кропивницький: Арка по вулиці Ельворті потребує ще 12 додаткових мільйонів

  • 21 серп. 2019 14:21
  • 989
    • Новина Кропивницький: Арка по вулиці Ельворті потребує ще 12 додаткових мільйонів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під час реконструкції арки по вулиці Ельворті у Кропивницькому виникли непередбачені проектом роботи. Про це пише сайт міської ради.
     
    Проект реконструкції проїжджої частини вулиці Ельворті з облаштуванням другої арки у залізничному насипі планомірно реалізується у Кропивницькому. Темпи виконання і якість робіт перевірив міський голова Андрій Райкович під час інспекційної поїздки спільно із профільним заступником Олександром Мосіним та начальником управління капітального будівництва Сергієм Білоконем.
     
    Будівельники витримують необхідний темп і виконали чималий обсяг робіт: портали конструкції з обох боків вже обклали декоративним каменем, простір між старою та новою арками заклали бутом та залили бетоном, аби укріпити та не допустити зсуву землі, продовжують готувати територію з боку підприємства «Гідросила» під зведення підпорної стінки, розповів керівник підрядної організації Анатолій Белявський. Сьогодні увага спеціалістів зосереджена на підготовці основи під облаштування дорожнього покриття.
     
    Разом з тим, звернув увагу Анатолій Белявський, під час будівництва виникла необхідність у виконанні незапланованих робіт, які не були передбачені проектом. Це нормальна практика на будівельному майданчику, таким чином досягається необхідний рівень безпеки, здійснюється прив’язка до нових умов, що виникають в ході реконструкції.
     
    - Наприклад, коли зняли грунт для будівництва каналізаційного колектора, виявилось, що під ним знаходиться міцний фундамент, збудований десятки років тому, - підкреслив директор підприємства. – Цього не могли передбачити проектанти. Аби його демонтувати, довелось задіяти важку техніку, а це додаткові витрати, які не були включені до кошторису робіт.
     
    Стан насипу з боку заводу «Гідросила» теж вимагає будівництва ще однієї підпорної стіни – це вже питання безпеки руху.
     
    Будівельники свою справу виконують, але для забезпечення необхідного темпу виконання робіт на цьому важливому для міста об’єкті необхідно відкоригувати фінансування проекту та передбачити додаткових 12 мільйонів гривень на його завершення. І зробити це може міська рада. Для цього депутати мають зібратися на засідання сесії та підтримати підготовлений проект рішення.
     
    Нагадаємо: Кропивничани хочуть створити майданчик для дресирування собак