Фахівці яких професій на Кіровоградщині у дефіциті?

  • 20 серп. 2019 09:02
  • 1910
    • Новина Фахівці яких професій на Кіровоградщині у дефіциті? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У десятці найзатребуваніших професій, станом на серпень 2019 року, водії автотранспортних засобів, швачки, вантажники, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрогазозварники, трактористи, слюсарі-ремонтники, бухгалтери, лікарі ветеринарної медицини, вихователі. Загалом, у Кіровоградській області  з початку року було зареєстровано 22,3 тисячі вакансій. 
     
    Станом на 1 серпня 2019 року у базі даних Кіровоградського обласного центру зайнятості актуальними є 2 677 вакансій.
    Максимальну заробітну плату роботодавці Кіровоградщини пропонують прохіднику – 30 000 грн. Крім того високим є рівень зарплат для керівних посад, а також працівників гірничо-добувної промисловості.
     
    У міськрайонних центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості соціальні послуги безкоштовно надаються не лише зареєстрованим безробітним, а й шукачам роботи. Для тих, хто немає необхідної для тієї чи іншої вакансії спеціальності, пропонується навчання, зокрема у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, де можна здобути фах відповідно до потреб ринку праці. Нині найбільшим попитом користуються робітничі професії. Проте також потрібні на Кіровоградщині кухарі, пекарі, вчителі та інженери.
     
    Відділ організації надання послуг роботодавцям 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Читайте також: Кропивницькі безробітні можуть безкоштовно вивчитись на токаря