Кропивницькі безробітні можуть безкоштовно вивчитись на токаря

  • 19 серп. 2019 10:08
  • 3064
    • Новина Кропивницькі безробітні можуть безкоштовно вивчитись на токаря Ранкове місто. Кропивницький
     
    Токар – одна з найбільш відомих та популярних робітничих професій. Необхідність у цих фахівцях постійна. Цій професії вже три століття, але вона, як і раніше, затребувана на ринку праці й сьогодні. Основний зміст роботи токаря – обробка металу різанням, тобто послідовне зняття з заготовки шару металу за допомогою ріжучого інструменту. 
     
    З метою підготовки висококваліфікованих працівників цієї професії за сприяння обласного центру зайнятості, 20 серпня поточного року на базі Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочнеться навчання безробітних громадян. Курс навчання триватиме 6 місяців.
     
    У перші дні навчання слухачі ознайомляться з основами технології, металознавства, опору матеріалів, системою допусків і посадок, принципами роботи токарного верстата і навчаться його лагодити.
     
    Після закінчення навчання кваліфікований токар з легкістю знайде добре оплачувану роботу в ремонтних майстернях, на механічних та машинобудівних заводах, на великих промислових підприємствах, в автомайстернях тощо. Крім цього, опанувавши цю професію, можна займатися індивідуальною трудовою діяльністю або відкрити власні майстерні 
    .
    Для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. За більш детальною інформацією умови навчання звертайтеся до центрів зайнятості області.
     
    Відділ організації професійного навчання
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Читайте також: Лицювальник-плиточник: інформація для тих, хто бажає змінити професію