Лицювальник-плиточник: інформація для тих, хто бажає змінити професію

  • 15 серп. 2019 12:07
  • 3762
    • Новина Лицювальник-плиточник: інформація для тих, хто бажає змінити професію Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вишукані фасади та інтер’єри будинків, облицьовані плитками, оздоблені різнокольоровими візерунками, є витвором майстерності лицювальника-плиточника.
     
    Лицювальник-плиточник під час зведення споруд виконує комплекс робіт, зокрема штукатурні, лицювальні, столярні, малярні, шпалерні, склярські. У процесі роботи він сортує матеріали; підбирає плитку за сортом, розміром, кольором; готує поверхні (очищує, обезжирює та промиває їх), а також необхідні розчини, сухі суміші; натягує металеві сітки тощо. 
     
    Тож лицювальник-плиточник повинен знати: види та основні властивості матеріалів, які використовуються у роботі; склад розчинів, мастик, способи та технологію їх приготування і застосування; причини виникнення браку під час лицювальних робіт, заходи щодо його попередження та усунення; прийоми і методи раціонального використання матеріальних ресурсів; знання будівельних норм і правил виробництва та виконання оздоблювальних робіт.
     
    Професію лицювальника-плиточника можна здобути за сприяння служби зайнятості у серпні на базі Львівського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Навчання стартує 22 серпня поточного року. Курс навчання триватиме 2,5 місяці.
    Звертаємо увагу, що для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання проходить за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
     
    Якщо вас зацікавили професія лицювальника-плиточника і ви бажаєте отримати більш детальну інформацію – звертайтеся до центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.
     
     
    Відділ організації профнавчання 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Кіровоградщина: На одне робоче місце претендує чотири безробітних