Уряд схвалив рішення про зростання зарплат тренерів дитячих спортивних шкіл

  • 15 серп. 2019 11:20
  • 1006
    • Новина Уряд схвалив рішення про зростання зарплат тренерів дитячих спортивних шкіл Ранкове місто. Кропивницький
     
    14 серпня Уряд схвалив проект Указу Президента України «Про стипендії Президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їхніх тренерів».
     
    Про це повідомляє Урядовий портал
     
    - Стипендії спортсменам і тренерам буде суттєво збільшено. Розробляючи цей документ, ми запланували, що вони підвищуватимуться разом із прожитковим мінімумом для працездатних осіб, – відзначив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.
     
    Наразі стипендія для переможця Олімпіади становить 15 тисяч гривень, для чемпіона світу – 12, то, відповідно до проекту Указу, вона становитиме 16 і 13 прожиткових мінімумів.
     
    Чемпіони Європи претендуватимуть на стипендію у розмірі 9 прожиткових мінімумів, 8 і 7 за друге та третє місця. Тренери отримуватимуть 50% від розміру стипендії своїх спортсменів.
     
    - Підтримка не тільки досвідчених, але й молодих спортсменів – це додаткові стимули і перспектива розвитку різних видів спорту, нові досягнення, запобігання відтоку перспективної молоді за кордон, – підкреслив урядовець.
     
    Встановлюються й нові категорії стипендій Президента – для молодих і перспективних спортсменів, які вже зараз демонструють чудові результати на міжнародних змаганнях.  Спортсмени, які  посіли 1-3 місця на чемпіонатах світу у найближчій до дорослих віковій групі, мають отримувати від 8 до 6 прожиткових мінімумів (це від 19 до 13 тис. грн на сьогодні), чемпіонатах Європи – від 6 до 4 прожиткових мінімумів. Для переможців і призерів Юнацьких Олімпійських ігор, чемпіонатів світу або Європи серед юніорів (юніорок) – 3 прожиткові мінімуми.
     
    Читайте також: Дзюдоїст із Кропивницького став володарем Кубку Європи