Муки Тантала по-кропивницьки. Люди чотири роки не могли нормально користуватися водою

  • 15 серп. 2019 20:00
  • 1549
    • Новина Муки Тантала по-кропивницьки. Люди чотири роки не могли нормально користуватися водою Ранкове місто. Кропивницький
     
    Люди чотири роки не могли нормально користуватися водою через роботу піцерії. 
     
    Мешканці будинку по вулиці Шевченка, 15 чотири роки страждали від відсутності тиску в кранах водопроводу. Виникла проблема, коли по сусідству побудували піцерію та квітковий магазин. Для своїх потреб заклади споживають воду зі спільного з будинком водопроводу. Відповідно, нормальний тиск в кранах мешканці будинку мають тільки після закриття закладів — після 22-ї вечора. 
     
    — Проблем з водою в нас не було, поки не забудувалася піцерія та квітковий магазин. Я особисто зверталася в 2015 році до водоканалу. Нам відповіли відпискою, що проблеми з водопостачанням відсутні. Нормальний тиск з’являється після 22-ї годин та триває до 9-ї ранку. Я починаю прати о 22-й та закінчую близько першої години, –розповіла мешканка будинку Тетяна Лихоліт. 
     
    Мешканці кажуть, що зверталися як до водоканалу, так і до міської влади. Весь цей час питання не вирішувалося. Минулого тижня жителі будинку звернулися до редакції “Первой городской” з проханням висвітлити їхню проблему та допомогти її розв’язати. Разом з журналістами кропивничани пішли до керівника обласного водоканалу Романа Ілика. Він розповів, що з проблемою знайомий та вже на тижні планував її вирішити — для мешканців будинку.
     
     
    — Ми розібралися, що дійсно кафе “Смачні традиції” бере набагато більше води, ніж заявляло при відкритті. В червні ми їх зобов’язали виправити ситуацію, вони виготовили в нас технічні умови на перепідключення кафе. Днями на місце прибуде аварійна бригада водоканалу і ми в підвалі звузимо діаметр труби. Внаслідок цього у кафе водопостачання буде обмежено, а в мешканців будинку буде нормальний тиск, – розповів генеральний директор ОКВП “Дніпро-Кіровоград” Роман Ілик.
     
     
    Наступного дня до редакції зателефонувала Тетяна Лихоліт та повідомила, що багаторічне чекання нарешті закінчилось.  
     
    — Сьогодні вранці приїхали працівники водоканалу. Вони переварили труби. Зараз в мережі нормальний тиск. Можемо нормально прати, купатись та мити посуд. Також запускається колонка, яка не працювала через низький тиск, — розповіла Лихоліт.
     
    Дмитро Семенюк