Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно навчитися садоводству

  • 13 серп. 2019 09:33
  • 1599
    • Новина Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно навчитися садоводству Ранкове місто. Кропивницький
     
    У серпні поточного року на базі Львівського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості формується група з метою підготовки фахівців за професією «Садовод». Навчання стартує 16 серпня і триватиме 4,5 місяця.
     
    Під час навчання безробітні навчяться готувати ґрунт, підбирати сорти рослин, висаджувати квіти, чагарники, дерева. За рослинами потрібен постійний догляд – їх треба поливати, підживляти, збирати дозріле насіння, захищати від шкідників і хвороб, інколи навіть лікувати, якщо необхідно – вкривати на зиму. Садівник доглядає газони, при необхідності надає форму чагарникам і кронам дерев, розбиває клумби. За садами і парками доводиться стежити цілий рік. Робота частіше на відкритому повітрі, але може бути і в оранжереї, зимовому саду. 
     
    Зазначена професія не є затребуваною на ринку праці, проте дає можливість працювати не лише на підприємствах садово-паркового будівництва, але й займатися підприємницькою діяльністю у цій сфері та стати ландшафтним дизайнером. Ландшафтний дизайнер – це і художник, і садівник, і архітектор в одній особі. Його задача – декорувати природний простір зеленню, квітами з урахуванням розташування комунікацій, клумб, дерев, чагарників і т.д.
     
    Умовами до направлення на навчання є:
     
    повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
    повноліття (не менше 18 років);
    медична довідка з допуском до професії.
     
    Звертаємо увагу, що для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
     
    Якщо вас зацікавила професія «садовод» – звертайтеся за більш детальною інформацією до центрів зайнятості Кіровоградщини.
     
    Відділ організації профнавчання 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Читайте також: Хочеш стати манікюрником? Безробітні мають можливість безкоштовно отримати професію