Матері загиблих військових Кіровоградщини взяли участь у всеукраїнському фотопроекті (ФОТО)

  • 12 серп. 2019 12:30
  • 1398
    • Новина Матері загиблих військових Кіровоградщини взяли участь у всеукраїнському фотопроекті (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У кропивницькому обласному художньому музеї в рамках всеукраїнського проекту "Мама героя" прошла фотосесія для матерів загиблих військових області.
     
    Проект ініціювало видання "Дзеркало тижня" до Дня Незалежності. У ньому взяли участь по 20 - 25 жінок з кожної області, чиї сини та доньки загинули у збройному конфлікті на сході України. Від Кіровоградщини долучилися 20 матерів.
     
    - Нам зателефонували з видання "Дзеркало тижня", повідомили, що готують спецвипуск до Дня Незалежності зі світлинами матусь загиблих воїнів, та запропонували долучитися. Сьогодні до нас завітали матері з Кропивницького та різних куточків області: Улянівського району, Знам'янки, Гайворона та інших. У нас в області близько двох сотень жінок, чиї діти загинули на Сході України з 2014 року по сьогодні. Обрати з них лише 20 було надзвичайно складно. Ми обрали за критерій активну громадську позицію жінок. Усі учасниці фотосесії - волонтерки, громадські діячки, які активно допомагають нашим захисникам, - розповіла керівниця громадської організації "Єдина родина Кропивниччини", співробітниця обласного художнього музею Олена Степанок.
     
    Мета фотопроекту - висловити пошану жінкам, які виховали героїв, підтримати їх та закликати усіх, чиї рідні воювали за суверенну Україну, жити далі.
     
     
     
    Робив світлини викладач школи фотографії імені Віктора Марущенка у Києві Валерій Милосердов.
     
    - Перед фотосесією фотограф побував на нашій Алеї Слави. Він був вражений стелажами зі світлинами наших героїв, та тим, скільки військових з нашої області полягли на війні. Я вважаю, ми маємо представити світові усіх матерів загиблих з нашої області, а не лише 20. Тому сподіваюся, цей проект матиме продовження, - додала Олена Степанок.
     
    Наталка Нічишина