Центр допомоги учасникам АТО закрили. Але не назавжди

  • 10 серп. 2019 09:12
  • 1458
    • Новина Центр допомоги учасникам АТО закрили. Але не назавжди Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Протягом двох тижнів обласний центр з надання допомоги учасникам АТО  працюватиме тільки в консультаційному форматі. Пов’язано це з тим, що заклад перетворюють на комунальний. Про це в коментарі «Первой городской» розповів керівник центру Вадим Нікітін.
     
    — Робота центру триває, але в режимі консультацій. Зараз йде плідна співпраця з облдержадміністрацією та обласною радою про створення комунального закладу — центру надання допомоги учасникам АТО. Тобто  як юридичної особи, бо саме це і було бар’єром, який не дозволяв нам нормально працювати. Всі пільги та послуги, які гарантує держава, вона має виконувати. Волонтери на сьогодні вже не можуть взяти на себе ці обов’язки. Тому ми працюємо над створенням комунального закладу. Прошу людей не хвилюватися, — розповів Вадим Нікітін.
     
    Посадовець радить, що на час зупинки роботи центру бійці можуть вирішувати питання самостійно в органах місцевого самоврядування.
     
    Призупинено роботу було першого серпня, і з цього моменту почався процес реєстрації юридичної особи як комунального закладу Кіровоградської обласної ради. Відновити роботу орієнтовно плануємо за два тижні. Зараз ми продовжуємо консультувати людей та надаємо послуги, які не потребують поїздок у військові частини або в інші міста у зв’язку з відсутністю коштів. Звертатися також радимо до місцевих рад та адміністрацій, які державою зобов’язані виконувати певні повноваження, - розповів Нікітін.
     
    А вже другого серпня на фейсбук-сторінці Вадима Нікітіна з’явився оптимістичний допис: «Щодо Центру надання допомоги учасникам АТО/ООС Кіровоградської обласної державної адміністрації. Сьогодні з головою облради Олександром Чорноіваненком та першим заступником голови Кіровоградської ОДА Сергієм Коваленком дійшли згоди про поновлення роботи над створенням Центру допомоги учасникам АТО/ООС у статусі юридичної особи — комунального закладу Кіровоградської обласної ради.
     
    Меморандум не підписували, домовленість закріпили по-чоловічому, потиском руки».
     
    Дмитро Семенюк
     
    Нашадаємо: Бійці 3-го полку візьмуть участь у міжнародних військових навчаннях у Німеччині