Роман Козьяков: Поліція закликає громадян об’єднати зусилля для зниження аварійності на автошляхах області

  • 9 серп. 2019 12:56
  • 1155
    • Новина Роман Козьяков: Поліція закликає громадян об’єднати зусилля для зниження аварійності на автошляхах області Ранкове місто. Кропивницький
    На цьому начальник ГУНП в Кіровоградській області наголосив під час прес-конференції. 
     
    У заході також взяли участь заступник ГУНП в області Олексій Ніколаєв та начальник управління патрульної поліції Антон Цюцюра.
     
    - Забезпечення безпеки дорожнього руху є важливим напрямом діяльності поліції області. Окрім виявлення порушень та притягнення до відповідальності осіб, які їх допустили, правоохоронці вживають заходів превентивного характеру. 
    На постійній основі проводять профілактичну роботу серед громадян, зокрема і дітей, спрямовану на виховання правосвідомості, необхідності дотримання правил дорожнього руху всіма його учасниками. Закликаємо громадськість не залишатися байдужими до питань безпеки на дорогах області, - зазначив керівник відомства Роман Козьяков.
     
    Також заступник начальника ГУНП в області Олексій Ніколаєв розповів про найбільш поширені порушення, виявлені поліцейськими у цій сфері з початку року.
     
    - За сім місяців 2019 року загалом виявлено понад 30,9 тисяч порушень правил, норм і стандартів, щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, на вулично-дорожній мережі Кіровоградської області зареєстровано 1047 ДТП. За керування транспортними засобами в стані сп’яніння, поліцейськими складено 1586 адміністративних протоколів. 
    Найбільш поширеними видами автопригод залишається зіткнення, наїзд на транспортний засіб, що стоїть, наїзд на перешкоду, що загалом складає понад 80 % від усіх дорожньо-транспортних пригод.
    Основними причинами автопригод, які були скоєні протягом звітного періоду, є перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, а також недодержання дистанції, порушення правил проїзду перехресть керування транспортним засобом у нетверезому стані, - зауважив Олексій Ніколаєв. 
     
    Також йшлося про здійснення аналізу аварійності, за результатами якого визначаються найбільш аварійні місця з метою посилення патрулювання цих територій та надання інформації органам виконавчої влади щодо усунення недоліків, виявлених на аварійно-небезпечних ділянках. Зокрема керівникам дорожньо-комунальних, залізничних та інших організацій за сім місяців видано 200 відповідних вимог (приписів).
     
    Начальник управління патрульної поліції області Антон Цюцюра поінформував про вжиття заходів на території Кропивницького у співпраці із зацікавленими відомствами щодо забезпечення умов безпечного дорожнього руху, які спрямовані на захист і збереження життя та здоров’я його учасників.
     
    Наталя Нічишина