Служба зайнятості безкоштовно готує кочегарів котельні

  • 7 серп. 2019 17:09
  • 3516
    • Новина Служба зайнятості безкоштовно готує кочегарів котельні Ранкове місто. Кропивницький
     
    З метою своєчасної та якісної підготовки житлово-комунальних господарств усіх форм власності до стабільної роботи в осінньо-зимовий період, забезпечення роботодавців кваліфікованими кадрами, щороку служба зайнятості організовує профнавчання за професіями «оператор котельні» та «машиніст (кочегар) котельні».
     
    Цей рік не став виключенням – під конкретні замовлення роботодавців Кіровоградщини, обласною службою зайнятості організовується профнавчання на базі Сумського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості безробітних громадян професії «Машиніст (кочегар) котельні». Навчання стартує 13 серпня, курс навчання триватиме 2,8 місяців. 
     
    Умовами до направлення на навчання є:
    • повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
    • повноліття (не менше 18 років);
    • медична довідка з допуском до професії.
     
    Під час навчання безробітні мають змогу вивчити новітні технології та принципи роботи котелень, систем водяного опалення, газового устаткування, правила безпечної експлуатації котлів, охорони праці. Також у програмі навчання – ознайомлення з правилами пожежної безпеки, поводження з газом і обладнанням, яке перебуває під напругою, призначення та умови застосування простих і середньої складності контрольно-вимірювальних приладів, будови і режими роботи устаткування тепломережних бойлерних установок або станцій м’якої пари, надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку та ін. 
     
    Варто зазначити, що для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
     
    Якщо вас зацікавила інформація, за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.
     
    Відділ організації профнавчання 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості