Безробітних Кіровоградщини навчають пекарській справі

  • 7 серп. 2019 11:39
  • 3339
    • Новина Безробітних Кіровоградщини навчають пекарській справі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Хліб – всьому голова! Це правило ще з дитинства знає кожен. Хлібопечення – основа соціального добробуту населення, тому професія пекаря поважна і користується попитом на ринку праці.
    Пекар зобов'язаний бути майстром своєї справи: хліб не повинен підгоріти або виходити з печі глевким, він мусить витримати певний температурний і паровий режим, визначену тривалість випічки. 
     
    Як і будь-яка інша, професія пекаря висуває певні вимоги до працівника: професійно значущими для пекаря є гострота зору, розпізнання форм, кольору, запаху. Ефективність праці пекаря значною мірою, залежить від злагодженості рухів, їх швидкості, спритності, координації. У процесі формування тіста машинами від пекаря вимагається зосередженість уваги. Для успішної трудової діяльності пекарю необхідна розвинена наочно-образна пам'ять, він повинен зберігати в пам'яті та відтворювати в діяльності раніше сприйняті образи виробів.
     
    Робота пекаря має певні вимоги і до особистісних якостей працівника, таких як самодисципліна та самоконтроль, відповідальність, дисциплінованість, організованість та охайність.
    13 серпня поточного року на базі Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості стартує навчання за професією «пекар». Курс навчання триватиме 5 місяців.
     
    Станом на 2 серпня, актуальними на Кіровоградщині є близько 10 вакансій для пекарів. Середня заробітна плата у зазначених вакансіях складає 7 413 грн.
     
    Умовами до направлення на навчання є:
     
    • повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
    • повноліття (не менше 18 років);
    • медична довідка з допуском до професії.

    Звертаємо увагу, що для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

     
    Якщо вас зацікавила інформація, за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.
     
    Відділ організації профнавчання 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: Хочеш стати манікюрником? Безробітні мають можливість безкоштовно отримати професію