У Кропивницькому вшанували пам'ять Петра Оссовського переглядом фільмів (ВІДЕО)

  • 1 серп. 2019 16:10
  • 1173
  •  
    У Кропивницькому переглянули кінофільми, присвячені постаті художника Петра Оссовського. Захід відбувся у картинній галереї "Світ і вітчизна", названій на честь Петра Павловича.
     
    - Рівно чотири роки тому в цей день не стало нашого видатного земляка, художника Петра Павловича Оссовського. Його ім'я золотими літерами вписане в історію українського мистецтва поруч з іменами митців Володимира Федорова, Бориса Вінтенка та інших. Ми вирішили вшанувати його пам'ять, показавши містянам фільми та репортажі про нього, - розповів завідувач галереї Анатолій Кімнатний.
     
    Усього присутні переглянули три фільми, присвячені творчому та життєвому шляху художника. Водночас можна було ознайомитися з виставкою його картин.
     
     
    Довідка. Оссовський Петро Павлович - народний художник СРСР, лауреат Державної премії СРСР, лауреат міжнародної премії ім.М.Шолохова, дійсний член Російської Академії мистецтв, основоположник «суворого» стилю в мистецтві, один з видатних митців ІІ половини ХХ століття. Цьому стилю притаманні декоративність, узагальнення форми, відсутність нюансів та монументальність. Для творчості художника також характерна робота серіями. Широко відомі його цикли, присвячені Кубі, Мексиці, Чехії, Словаччині, псковській землі, Московському Кремлю та інші. 18 травня 2007 року, в день народження митця, на базі Кіровоградського обласного художнього була відкрита картинна галерея, названа на його честь. Сьогодні вона налічує 53 роботи художника.
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому спростували радянські міфи про "Весілля в Малинівці" (ВІДЕО)