Підприємливі кропивничани влаштували платне сміттєзвалище (ФОТО)

  • 31 лип. 2019 10:12
  • 1818
    • Новина Підприємливі кропивничани влаштували платне сміттєзвалище (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Жителі Кропивницького, не думаючи про екологію, облаштували на вулиці Глінки на комунальній землі приватне сміттєзвалище. Про це на своїй сторінці у ФБ пише начальник спецінспекції Андрій Максюта.
     
    "Сміття на березі річки? У кручі? 
    Воно не з неба падає - його накидають люди через низьку свідомість, низькі штрафи!!!
    Вулиця Глінки м. Кропивницький. Місцеві жителі перекрили шлагбаумом комунальну територію і організували приватне сміттєзвалище на комунальній землі міста! "А шо? Работи нема - шо нам рабить? Работать на это гасударство?" - говорить один з братів, батька яких у минулому році Спецінспекція вже ловила за подібним заняттям. На нього наклали штраф 1360 грн... (на жаль, це МАКСИМАЛЬНИЙ ШТРАФ НА ФІЗИЧНУ ОСОБУ ЗА ПОРУШЕННЯ БЛАГОУСТРОЮ ЗГІДНО СТ.152 АДМІНКОДЕКСУ!!!) 
     
    Після цього тоді я особисто зрізав трос з замком (яким перекривали дорогу), і за моїм зверненням комунальники привезли та встановили бетонні блоки, перекривши в'їзд до кручі. Але... хтось відсунув блоки і організував платне висипання сміття!!!
     
    При чому дехто з сусідів знав про це і підтримував! Бо при "ділі" багато хто - одні збирали плату за заїзд самосвалів (від 50 грн за висипання 1 вантажівки) і відкривали їм саморобний шлагбаум, інші збирали метал та пластик, щоб здавати його, ще деякі стояли на "варті" інформуючи про підозрілих осіб, які цікавилися роботою такого "звалища". Дивує позиція людей - вони хочуть нормально жити, хочуть порядку, чистоти, хочуть нормальну екологію і щоб не хворіти (як це все пов'язано - вони навіть не задумуються!!!), хочуть в Європу, а свою рідну Країну перетворюють на смітник! Таких, хто не любить місто і країну, знищує екологію - треба карати штрафом не у 1 360 грн, а в десятки тисяч грн і примусовими виправними роботами на благо міста!
     
     
    Вчора Спецінспекція провела рейд і зупинила роботу цього "сміттєзвалища" на Глінки. 13 самосвалів не змогли висипатися - під'їзжаючи, водії бачили, що займаються відкривачами "шлагбаума" - розверталися і їхали. Типу - "ой, ми не сюди їхали"... Двом вдалося висипатися, бо нам необхідні були докази для відповідного документування. Складено 4 адмінпротоколи. Все відзнято на відео і задокументовано. Вживаємо заходів", - йдеться у повідомленні.
     
     
    Нагадаємо: Кропивницький: Стічні води із Соколівського вже не забруднюють Сугоклею