Гімн морю і небу: У Кропивницькому відкрилася "блакитна" виставка (ФОТО)

  • 30 лип. 2019 18:14
  • 1312
    • Новина Гімн морю і небу: У Кропивницькому відкрилася «блакитна» виставка (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Експозиція присвячена гірським північним та південним пейзажам, морським та річковим краєвидам. Усього вона налічує 27 живописних та графічних полотен з фондового зібрання музею.
     
    - Ця виставка присвячена літу, яке швидко минає, спогадам про відпочинок, "блакитній" заповітній мрії. Виконані вони у різних техніках та жанрових напрямках, починаючи від реалізму та завершуючи абстракціонізмом. Роботи об'єднує блакитний колір, що грає на них палітрою тисяч тонів та напівтонів. Цікавою родзинкою експозиції є робота Юрія Клевера "Човен на березі моря". На полотні яскраво виражена композиційна чіткість, зрозумілість та простота взаємозв’язку рибалок з морем. Також проглядають на картині ще кілька деталей, характерних для художника - напівпрозорий силует човна, що нанесений вже на закінчену поверхню моря та звичка, як у Айвазовського, не випускати з майстерні не підписаних ним робіт, - розповіла наукова співробітниця музею Анна Недлінська.
     
    Експозиція "50 відтінків блакиті" нагадує глядачам також про потребу та вміння творити добро й допомагати іншим. Тут серед інших представлені і роботи, передані до фондового зібрання музею в рамках мистецької благодійної акції "Великодній Благодійний Аукціон".
     
    Переглянути виставку можна до середини серпня.