Український «SolarGaps» запускає вітчизняне виробництво «сонячних» жалюзі

  • 28 лип. 2019 11:09
  • 3637
    • Новина Український «SolarGaps» запускає вітчизняне виробництво «сонячних» жалюзі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Український стартап «SolarGaps» запускає вітчизняне виробництво «сонячних» жалюзі та планує взяти участь у Всесвітній виставці «ЕКСПО-2020»
     
    Представники Держенергоефективності та української компанії «SolarGaps» обговорили інвестиційну привабливість «зеленої» енергетики в Україні та можливості для запуску вітчизняних інновацій у цій сфері.
     
    Про це пише Урядовий портал
     
    Зокрема, компанія оголосила про відкриття в селі Романків (Київщина) власної фабрики для виробництва свого флагманського продукту – «розумних» жалюзі із сонячними панелями.
     
    Потужність виробництва сягатиме 15 МВт на рік.
     
    Крім того, за задумом компанії, це буде перша в Україні «зелена» фабрика із нульовим викидом шкідливих речовин. Зокрема, на даху будівлі передбачається встановити сонячні панелі і вітряки, які будуть повністю забезпечувати фабрику необхідною електроенергією.
     
    Також планується виробляти комплектуючі для інших проектів відновлюваної енергетики та створити тестовий майданчик для інновацій.
     
    Як поінформували представники компанії, попит на українські «сонячні» жалюзі з'являється і за кордоном.
     
    Тому презентація вітчизняних інновацій на міжнародному ринку, у т.ч. завдяки участі у Всесвітній виставці «ЕКСПО-2020» у м. Дубаї (ОАЕ), дозволить підняти інвестиційний імідж України та залучити іноземних партнерів для реалізації різних «зелених» проектів.
     
    «Бажаю успіхів усім, хто інвестує час, знання та кошти у новітні технології «чистої» енергетики на користь країни!», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
     
    Нагадаємо: Уряд затвердив нові розміри єдиного внеску на державне соцстрахування