Кропивницьких екоактивістів не впускають у парк Перемоги (ФОТО)

  • 26 лип. 2019 10:34
  • 2655
    • Новина Кропивницьких екоактивістів не впускають у парк Перемоги (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    "Зелені" активісти прийшли у міськсад, щоб перевірити стан скалічених дерев, та працівники КП "Єлізавета" не пустили їх на територію парку. Про це у групі "Озеленення у ФБ пише громадська активістка Надія Паливода.
     
    "Чи знаєте ви, що в парк Перемоги, він же Горсад, зараз заходити чи заїжджати не можна?
     
    Це стверджує керівництво приватної фірми "Єлізавета", яка проводить там будівельні роботи. По доріжках парку і між деревами носяться трактори і вантажівки з землею. При цьому жодних обгороджень чи табличок з попередженням ми не побачили.
     
    Ми з Наталією Колісніченко та Ірина Романескул пішли в парк подивитися, в якому стані перебувають пошкоджені обрізкою дерева і порахувати, скільки з них всихають.
     
    Яким же було наше здивування, коли "Єлізавета" викликала поліцію. Зі скаргою, що ми - ПЕРЕШКОДЖАЄМО будівельним роботам. Для розуміння - ми ходили в інших кінцях парку, дуже далеко від техніки. Фотографували сухі дерева, чим і напружували працівників "Єлізавети".
     
     
    Тільки вони трохи протупили. Тому що в суді їхній адвокат Колодій засвідчив, що фірма "Єлізавета" зараз НЕ ПРОВОДИТЬ ніяких робіт у парку Перемоги через припис екоінспекції, яка нібито призупинила роботи.
     
    Роботи ідуть повним ходом, як ви бачите на фото. А тому з боку адвоката Колодія це було ЛЖЕСВІДЧЕННЯ і тиск на суддю.
     
    Також незрозумілою залишається фраза колишнього нардепа Горбунова, який зазначав, що "придурки-активісти" заважають проводити реконструкцію парку Перемоги.
     
    Так ось же вона, реконструкція - проводиться ж. І так активно, що навіть не можна ходити там, щоб не перешкоджати роботам, сказала Алла Петрівна Чернік (директорка). Вони написали на нас заяву у поліцію. Ми теж написали на них заяву у поліцію про те, що будівельний маданчик не облаштований і не обгороджений, а техніка створює загрозу людям, які там ходять.
     
     
    Коротко про рівень дискусії з підрядниками, які реконструюють парк-памятку садово-паркового мистецтва:
     
    - А он їде велосипедист, йому теж не можна тут знаходитися, виходить? Чи тільки нам?
     
    - Так то ж ви йому 20 гривень заплатили, щоб він тут проїхав.
     
    (додаю фото людей, які ходять/їздять - деякі навіть з колясочками - по доріжках парку поруч з вантажівками)
     
    А що ж парк? Парк схожий на зраненого каліку... Це страшно, що всього кілька людей, у яких є гроші і бензопили, можуть знищити щось настільки масштабне.
     
    Зверніть увагу на червону машинку: ця штука перемелює на пелети гілки (купа яких лежить поруч). Тому якщо ви задаєтеся питанням: навіщо вони зробили таке з парком? навіщо зрізали в дерев усі гілки? - то ця машинка дає відповідь.
     
    АПД: Додала відео (правда, не вдалося перевернути).
    Алла Степановна Чернік стверджує, що на територію парку не можна заходити, а інформацію про це треба було прочитати в інтернеті". - йдеться у повідомленні.
     
     
    Нагадаємо: Суд над КП «Єлизавета» перенесли, бо свідок потрапив до лікарні