Кропивницький: Помер після спілкування з поліцією

  • 26 лип. 2019 20:06
  • 1954
    • Новина Кропивницький: Помер після спілкування з поліцією Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулого тижня, 16 липня, близько 22.30 на вулиці Садовій за порушення правил дорожнього руху патрульні поліцейські зупинили автомобіль ВАЗ. При спілкуванні вони побачили у водія ознаки сп’яніння. Також у чоловіка не було при собі документів на право керування машиною. 
     
    Зупинений всіляко намагався уникнути спілкування з правоохоронцями. Пізніше зателефонував своїм родичам. Як видно на відео, що оприлюднила поліція, коли на місце прибули родичі, почалися сутички. Після тривалої штовханини патрульним вдалось надіти на водія наручники, який чинив опір при затриманні, та повалити його на землю. Через деякий час він перестав подавати ознаки життя. Йому надали домедичну допомогу та викликали швидку. Лікарі по приїзду констратували смерть. 
    Поліція запевняє, що попередній огляд чоловіка слідчо-оперативною групою тілесних ушкоджень, які б могли спричинити смерть, не виявив. 
     
    Пізніше з’ясувалося, що померлий – 51-річний майор міліції у відставці Олександр Собченко. Його родичі, які того вечора прибули на місце, стверджують, що екс-міліціонера сильно побили. На місці події навіть була калюжа крові, але її поліцейські засипали піском. Родичка намагалася зняти відео цих дій, але один з поліцейських його видалив.
     
    Син загиблого Богдан стверджував, що їхня сторона має свідків, що водій того вечора виходив з дому тверезий. 
     
    Щодо тілесних ушкоджень, то, за версією поліції, на тілі Собченка не було тілесних ушкоджень. Адвокат родини Марина Гуцул стверджує протилежне.
     
    - Я особисто була при огляді місця події до приїзду слідчо-оперативної групи. Бачила кров. У Олександра було синє обличчя. А у нижній частині спини була багато синців та сліди від побиття, - говорить Марина Гуцул. - Коли до мене зверталися люди стосовно Заніздри (один з патрульних поліцейських. - Ред.), вони обов’язково були з синцями та побоями. Проте жодного провадження проти  нього так і не відкрили.
     
    На сьогодні експерти ще встановлюють причину смерті кропивничанина, який помер після сутички з працівниками патрульної поліції. Про це під час прес-конференції 18 липня повідомив начальник ГУНП в Кіровоградській області Роман Козьяков.
     
    - Розтин показує, що дії поліції не пов’язані зі смертю чоловіка. Смерть настала з інших причин, які експерти поки не пояснюють. Причина смерті встановлюється. З’ясовується питання щодо наявності алкоголю в крові чоловіка. Тілесних ушкоджень на тілі чоловіка не було виявлено, - розповів Козьяков.
     
    Як зазначив правоохоронець, порушено два кримінальних провадження. Перше - щодо дій працівників поліції та друге - щодо дій проти працівників поліції.
     
    Дмитро Семенюк
     
    Читайте також: У Кропивницькому пройшла акція "Поліція вбиває" (ФОТО)