Військова служба за контрактом у ЗСУ: для кого, скільки і де

  • 25 лип. 2019 13:37
  • 3039
    • Новина Військова служба за контрактом у ЗСУ: для кого, скільки і де Ранкове місто. Кропивницький
     
    З метою популяризації військової служби за контрактом у Долинській районній філії обласного центру зайнятості пройшов семінар для безробітних. Про переваги військової служби у Збройних Силах України учасникам семінару розповів солдат однієї із військових частин області Юрій Перевізник, який тільки-но повернувся із зони АТО/ООС та продовжує несення військової служби у районному військовому комісаріаті.
     
    - У 2015 році я був призваний на строкову військову службу до Збройних Сил України. Під час проходження служби я зрозумів, що по завершенню строкової служби обов`язково продовжу цю справу, усвідомив, що армійське життя виховує мужніх, організованих та стійких духом людей, – розпочав свою розповідь Ю. Перевізник. – Так і сталося, час промайнув швидко й повернувшись зі строкової служби я одразу підписав контракт на проходження військової служби».
     
     Молодий військовослужбовець розповів, що пройшовши спеціальний відбір, який проходять усі без виключення кандидати на військову службу, він був направлений до військової частини А 4472 (42-й окремий мотопіхотний батальйон) звичайним солдатом. Цей батальйон брав активну участь у найзапекліших боях на сході України. 
     
    Юрій зазначив, що професія військовослужбовця – це почесна місія. Військовослужбовці стоять на варті миру та спокою. Разом із витривалістю та незламністю вони несуть у своєму серці добро, патріотизм та чесність. Тому закликав присутніх семінару не вагатися, а підписати контракт на проходження військової служби.
     
    Присутні на семінарі безробітні мали можливість з перших уст почути про те, що військовослужбовці гарантовано отримують стабільну заробітну плату, мають додаткові грошові виплати та винагороди (допомога на оздоровлення, підйомна допомога, матеріальна допомога та ін.), забезпечені безкоштовним медичним обслуговуванням та ін. 
    Продовжив семінар старший офіцер відділу комплектування Долинського районного військового комісаріату Ігор Іщенко.
     
    Він розповів шукачам роботи про порядок відбору громадян України на військову службу за контрактом та до резерву Збройних Сил України, а також до навчальних частин та інших військових формувань на посади рядового, сержантського та офіцерського складу. Військовослужбовець ознайомив присутніх з основними вимогами до претендентів, можливостями отримання військових спеціальностей у відповідних навчальних закладах та подальшого кар’єрного росту.
     
    Наприкінці семінару присутні поспілкувалися з представником військового комісаріату й отримали відповіді на запитання, що їх цікавили. Крім цього, вони отримали інформаційні буклети й проспекти, що містять матеріали, орієнтовані на популяризацію служби в лавах ЗСУ. А ті, хто зацікавився подробицями проходження військової служби в окремому мотопіхотному батальйоні, продовжили спілкування з Ю. Перевізником.
     
    У результаті заходів дві особи зацікавилися такою можливістю працевлаштування, як підписання контракту зі Збройними Силами України та отримали необхідні консультації від представника військового комісаріату.
     
    Крім цього безробітні чоловіки отримали актуальну інформацію про стан місцевого ринку праці, соціальні послуги, що надає служба зайнятості різним категоріям громадян. Учасникам заходу надавалися індивідуальні консультації щодо порядку перебування на обліку в службі зайнятості у випадку призову на військову службу тощо.
     
    Світлана Щербіна, фахівець з питань зайнятості Долинської районної філії 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Читайте також: Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно вивчитись на операторів котелень