На Кіровоградщині дітей годували фальсифікатом

  • 19 лип. 2019 16:09
  • 1060
    • Новина На Кіровоградщині дітей годували фальсифікатом Ранкове місто. Кропивницький
     
    Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в області під час здійснення позапланового заходу державного нагляду (контролю) у формі інспектування ТОВ ДЗОВ «Чайка» Гайворонського району встановили, що в закладі для харчування дітей використовували масло солодковершкове «Екстра» з вмістом жиру 82,5% виробництва ТОВ «Інтер-мол», м. Дніпро. Про це повідомляє сайт Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
     
    Зразки продукту направили для проведення лабораторного дослідження до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області. Відповідно до експертного висновку лабораторії масло не відповідає вимогам нормативної документації (ISO 17678:2010) за тригліцеридним складом молочного жиру, тобто є фальсифікатом.
     
    Рішенням Головного державного інспектора – начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області обіг зазначеного масла в закладі та його закупівлю у виробника для харчування дітей було припинено. З метою вжиття заходів відповідно до вимог чинного законодавства проінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та Держпродспоживслужбу України.
     
    Нагадаємо: Інсулін кропивничанам закуплять за кошти міського бюджету