Як військові Карпати підкорювали: у Кропивницькому презентували "Гірську терапію" (ФОТО)

  • 18 лип. 2019 17:35
  • 1325
    • Новина Як військові Карпати підкорювали: у Кропивницькому презентували «Гірську терапію» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому в креативному просторі KOWO розповіли про реабілітаційний похід для бійців АТО/ОСС "Гірська терапія".
     
    На захід завітали журналісти, волонтери, учасники походу та зацікавлені містяни.
     
    "Гірська терапія" - реабілітаційний проект для бійців та ветеранів АТО/ОСС, який має на меті їхнє психологічне розвантаження та допомога в соціалізації після участі в російсько-українській війні.
     
     
    Похід горами відбувався з 1 по 12 липня. До нього долучилися 11 бійців ОСС із трьох областей: Кіровоградської, Дніпропетровської та Луцької. Проект реалізували волонтери на кошти, виручені під час благодійної фотосесії "Код нації".
     
    - За шість днів трекінгу ми подолали майже майже 100 км. Рухалися маршрутом: с. Ділове – потік Білий – пол. Лисича – г. Піп-Іван Мармароський – пол. Лечен – г. Мезипотоки – г. Ненєска (Міка Маре) – г. Стіг – г. Піп Іван Чорногірський – г. Бребенескул – г. Говерла – c. Кваси. За цей час встигли відчути на собі усі відтінки карпатської погоди. Спочатку було дуже спекотно, потім лили дощі. Але в нас було якісне спорядження від миколаївських волонтерів з "People's project", яке нас добре захищало. В цілому всі задоволені, вже плануємо наступний похід, - розповіла організаторка, волонтерка Наталія Салімова.
     
    Проект вдалося реалізувати за підтримки місцевих чиновників, магазинів туристичного та звичайного харчування "Portion", "Їдло" та інших установ. Під час презентації гостей пригощали туристичними сухпайками.
     
    - У мене море вражень від походу. Хочеться ще. Не завжди було легко, особливо коли йшов дощ. Але ж назад не повернешся, коли вже пішов. Найбільше мені запам'яталася гора Піп Іван Мармароський. На вершині просто дух перехоплює від висоти та краєвидів. Ще дуже хотілося би підкорити Петрос, - розповів учасник походу з Кропивницького Тимофій Козка.
     
    Наталя Нічишина