Кропивницький: Родичі загиблого чоловіка на Садовій вимагають покарання для працівників поліції

  • 18 лип. 2019 16:00
  • 1133
    • Новина Кропивницький: Родичі загиблого чоловіка на Садовій вимагають покарання для працівників поліції Ранкове місто. Кропивницький
     
    Родина загиблого 51-річного майора міліції у відставці Олександра Собченко поспілкувалася із журналістами та розповіли свою версію події, що сталися 16 липня.
     
    Ольга Собченко, невістка покійного, стверджує, що поліцейські почали надавати допомогу її свекру лише тоді, коли хтось із перехожих крикнув, що викликали «швидку». 
     
    - Наручники з батька зняли тільки тоді, коли приїхала друга «швидка». Перша просто проїхала повз. Друга вже констатувала смерть. Потім з'явилася машина з чоловіками, яких пустили на місце. Вони щось описували і давали свідчення. Тобто з'явилися свідки, яких раніше не було, - зазначає  Ольга Собченко.
     
    Як вона повідомила під час прес-конференції, їм не дозволили ні бути присутніми на розтину Олександра Собченко, ні біля моргу, де відбувався сам розтин померлого. 
     
    - За законом під час розтину має бути присутній родич. Нам повідомили, що нам туди не можна, бо так сказав прокурор, - додає Ольга.
     
    Син загиблого Богдан стверджує, що родина має свідків, які говорять, що Олександр Собченко вийшов з дому абсолютно тверезий.
    Ніріна Цау, потерпіла від дій працівника поліції та свідок, говорить, що на місці пригоди була калюжа крові, яку працівники поліції засипали піском. А відео, яка вона  намагалася зняти, видалив поліцейський. 
     
    Сьогодні начальник поліції Кіровоградської області Роман Козьяков оприлюднив дані, що на тілі померлого не було слідів побиття. Адвокат родини Марина Гуцул стверджує  протилежне.
     
    - Я особисто була при огляді місця події до приїзду слідчо-оперативної групи. Бачила кров. У Олександра було синє обличчя. А у нижній частині спини була багато  синців та сліди від побиття, - говорить Марина Гуцул.
     
    Також під час прес-конференції адвокат Юрій Усатенко зазначив, що йому відомі десятки випадків, коли один із працівників патрульної поліції Заніздра, який брав участь у затриманні померлого, перевищував свої повноваження.
     
    -   Із опису очевидців – це психопат. Коли до мене зверталися люди стосовно Заніздри, вони обов’язково були з синцями та побоями. Проте жодного провадження проти  нього так і не відкрили, - говорить Юрій Усатенко.
     
    Родина загиблого звернулася до Президента України з проханням забезпечити чесне та справедливе розслідування.
     
    Нагадаємо, під час сутички з поліцейськими в Кропивницькому помер 51-річний майор міліції у відставці Олександр Собченко. За версією правоохоронців, він першим поліз у бійку.
     
    Читайте також: Причину смерті кропивничанина, який помер після сутички з правоохоронцями, встановлюють – поліція (ВІДЕО)