Майбутнє фестивалю "Кропивницький" залежить від кропивничан, - Сергій Проскурня

  • 18 лип. 2019 13:07
  • 1748
    • Новина Майбутнє фестивалю «Кропивницький» залежить від кропивничан, - Сергій Проскурня Ранкове місто. Кропивницький

    Головний режисер Кропфесту Сергій Проскурняк закликав кропивничан підтримати фестиваль. Про це він сказав в інтерв'ю кореспондентці "Утреннего города".

    На його думку, необхідно докласти зусиль, щоб доля фестивалю не залежала від політичних векторів.

     

    - Цей рік складний для всіх. Ми переживаємо, що буде з Україною, з національною ідеєю. Якщо говорити про майбутнє фестивалю, то від кропивничан багато залежить. Можливо, на гребені його успіху можна організувати рух на підтримку, щоб фест знову потрапив у план Міністерства культури, хто б ним не керував. Можливо, Мінкульту не буде взагалі, не буде Міністерства інформаційної політики, тому що ці дві інституції пропагують український спосіб мислення та національну ідею. Давайте всі разом виступимо за те, щоб фестиваль "Кропивницький" став традиційним та незалежним від політичних векторів! - закликав Сергій Проскурня.

    Також режисер фестивалю додав, що фестиваль потребує значного фінансування, яке виділяється з держбюджету.

     

    - Те, що Кропфест окремим рядком прописаний в бюджетному кодексі, це велика культурна і водночас політична подія. Досі такого явища не було. У нас є фестивалі суперважливі для нашої нації, наприклад "Червона рута", який існує з 1989 року, але ніколи цей фест не мав таких преференцій, як Кропфест. Тому його легко організовувати, бо ми переконані, що всі наші зобов'язання перед готелями, транспортом, усіма технічними службами, сцена, світло, звук, екрани будуть профінансовані. На сьогодні фестивалі такого професійного рівня потребують значного фінансування, за яке має хтось вболівати, - сказав Сергій Проскурня.

     

    Більше читайте в інтерв'ю з Сергієм Проскурнею в газеті "Первая городская газета".

     

    Нагадаємо, Нищук назвав п'ять ключових завдань, якщо лишиться на посаді.

    Наталка Нічишина