Чим дивував цьогорічний Кропфест і чи відбудеться наступний (ФОТО)

  • 18 лип. 2019 20:01
  • 1358
    • Новина Чим дивував цьогорічний Кропфест і чи відбудеться наступний (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    В обласному центрі відгримів третій Національний мистецький фестиваль “Кропивницький 2019”. В цьогорічному дійстві організатори зробили акцент саме на вуличні вистави та концерти. Заходи проходили на площі Героїв Майдану.
     
    В перший день традиційно відбулася театральна хода. Участь у ній взяли звичайні кропивничани, які переодяглися в театральні костюми. Основу ж наповнювали актори львівського театру “Воскресіння”. Також у нинішньорічній ході змінився і маршрут: від обласної філармонії до центральної площі. Раніше дійство розгорталось від площі Героїв Майдану до театру імені Кропивницького. 
     
     
    Першого дня під час концерту “Івасюк триб’ют” зірки сучасної естради співали пісні відомого композитора Володимира Івасюка під супровід Державного духового симфонічного оркестру. Протягом наступних днів фестивалю з концертними програмами Кропивницький відвідали гурти та виконавці “OT VINTA”, “LETAY”, “С.К.А.Й”, “YURCASH”, Христина Соловій, “ТІК”, “LUIKU”, “Мандри” та “Антитіла”. 
     
     Театр “Воскресіння” щовечора показував свої вуличні вистави. Остання, яка відбулася в суботу 13 липня, — видовищне фаєршоу під супровід барабанів.
     
     
    Під час фестивалю також оголосили героїв проекту “Герої серед нас”. Відзнаки отримали поетеса і блогерка Ольга Застеба; засновник IT-пpостоpу Роман Шмельов; 12-тирічний Сергій Розов, який цієї зими, ризикуючи власним життям, врятував собаку; Людмила Кожанова, під опікою якої  перебувають десятеро дітей віком від семи до 17 років; керівниця ГО «Серця матерів Кіровоградщини» Інесса Колпак; 75-річна Світлана Ракітіна, яка вже кілька років, незалежно від пори року, щоранку у міському парку проводить безкоштовно спортивні заняття; 11-річна волонтерка, яка перемогла онкологію, та вчителька англійської мови гімназії ім. Тараса Шевченка Ганна Дудіч.
     
    За словами режисера фестивалю Сергія Проскурні, нинішнього року ще можливе продовження театральної частини фестивалю. 
     
    — Я хотів би втілити театральну, літературну та образотворчу програму цього року восени. Більш конкретно поки сказати не можу, тому що після виборів стане зрозуміло, наскільки це можливо. Якщо говорити про майбутнє фестивалю, то від кропивничан багато залежить. Можливо, на гребені його успіху можна організувати рух на підтримку, щоб фест знову потрапив у план Міністерства культури, хто б ним не керував. Можливо, Мінкульту не буде взагалі, не буде Міністерства інформаційної політики, тому що ці дві інституції пропагують український спосіб мислення та національну ідею. Давайте всі разом виступимо за те, щоб фестиваль «Кропивницький» став традиційним та незалежним від політичних векторів, — сказав Сергій Проскурня. 
     
    Дмитро Семенюк
     
     
     
    На «Кропфесті» під час пісні, присвяченої загиблим військовим, над сценою закружляв лелека (ВІДЕО)
     
     
     
     
    Читайте також: Тисячі кропивничан заспівали "Червону руту" на відкритті Національного мистецького фестивалю (ФОТО. ВІДЕО)
     
     
    Нагадаємо: Кропфест 2019. День IV Кропивничани водять хороводи (ВІДЕО, ФОТО)
     
     
    Дивіться: Як театр “Воскресіння” дивував кропивничан виставою та фаєршоу (ВІДЕО)
     
    Майбутнє фестивалю "Кропивницький" залежить від кропивничан, - Сергій Проскурня