Кропивницький: Чи будемо боротися з амброзією?

  • 17 лип. 2019 13:36
  • 1028
    • Новина Кропивницький: Чи будемо боротися з амброзією? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Бюджет міста не дозволяє виділити кошти на боротьбу з амброзією.
    Про це у ФБ пише депутатка Міської ради м. Кропивницького Катерина Шамардіна.
     
    "З сумом хочу констатувати, що Програма по боротьбі з амброзією в цьому сезоні не буде реалізована на 100 %. Причина – фінансування заходів програми майже відсутнє.
     
     На заплановану програмою закупівлю техніки для косіння та збільшення штату працівників КП «Благоустрій» не вистачає коштів міського бюджету. Сьогодні сил підприємства критично бракує, щоб охопити всі ділянки з амброзією по місту – в основному обробляється центральна частина міста та територія біля магістральних доріг.
     
    На засіданні робочої групи по координації робіт зі знищення амброзії було вирішено звертатись до депутатів з пропозицією щодо належного фінансування програми. Але, навіть, якщо кошти і знайдуться, то час для боротьби з цим небезпечним бур’яном в поточному році вже буде втрачений, адже період цвітіння амброзії починається в кінці липня. А під час цвітіння вона продукує величезну кількість пилку, який є дуже алергенним!
     
    Одночасно хочу нагадати, що орендарі та власники земельних ділянок мають САМОСТІЙНО боротися з амброзією, особливо це стосується жителів приватного сектору, де проблема з бур’яном найрозповсюдженіша. Найкращий метод – виривання рослини з коренем. Тож зараз саме час це зробити!" - йдеться у повідомленні.
     
    Нагадаємо: Ліси Кіровоградщини перевіряють на випадки браконьєрства