Безробітні Кіровоградщини можуть отримати професію швачки в Харкові

  • 16 лип. 2019 16:44
  • 3359
    • Новина Безробітні Кіровоградщини можуть отримати професію швачки в Харкові Ранкове місто. Кропивницький
     
    Швейним підприємства Кіровоградщини потрібні майстри голки та нитки.
     
    Швачка – одна з найдавніших професій, яка докорінно змінилася в процесі науково-технічного прогресу. Зараз ця професія найбільш поширена в швейному та трикотажному виробництві. Працюють швачки на швейних фабриках, у цехах текстильних підприємств, на фабриках індивідуального пошиття одягу, які розташовані в кожному регіоні країни.
    Станом на початок липня 2019 року швейні підприємства області потребують близько 50 швачок.
     
    Основу технологічної праці швачки становить виготовлення виробів із різноманітних тканин. Процес пошиття здійснюється за допомогою універсальних та спеціальних швейних машин, обладнання для волого-теплової обробки (прасок та пресів) та швейного приладдя.
     
    Швачка повинна вміти:
     
    • виконувати на машинах або вручну найпростіші операції з обробки окремих деталей, вузлів та пошиття виробів з різних матеріалів;
    • виконувати найпростіші операції з обслуговування універсальних та спеціальних швейних машин: заправку ниток, заміну голок, регулювання довжини стібка та натягу нижньої та верхньої ниток;
    • контролювати якість крою, відповідність фурнітури до кольору та призначення виробів.
     
    Якщо Вас зацікавила запропонована вакансія, але Ви не маєте відповідної освіти, за сприяння служби зайнятості ви маєте можливість пройти профнавчання та опанувати затребувану на ринку праці професію.
     
    У липні поточного року обласний центр зайнятості має можливість навчити на базі Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, безробітних громадян професії «швачка». Навчання розпочинається з 17 липня поточного року, термін навчання – 4 місяці.
     
    Якщо вас зацікавила професія швачки – звертайтесь до центрів зайнятості або філій обласного центру зайнятості за місцем Вашого перебування.
     
    Відділ організації надання послуг роботодавцям 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Читайте також: Роботодавці Кіровоградщини потребують сорок бухгалтерів. Зарплата – до 12 тисяч