Кропфест 2019. День IV Кропивничани водять хороводи (ВІДЕО, ФОТО)

  • 15 лип. 2019 19:02
  • 1839
  •  
    У неділю, в останній день мистецького фестивалю, на головній площі міста зібралось безліч людей в очікуванні виступу гурту Антитіла. цей заключний концерт проходив під девізом: Той, хто далі йде.
     
    Першим відкрила четвертий день фесту група "Мандри", яка переспівує народні пісні у стилі етно-рок. Пісня про калину зібрала молодь (і не лише молодь) у запальний танок, витанцьовували навіть викладачі вишів.
    А під час виконання пісні "Не спи, моя рідна земля", присвячена борцям за незалежність України і яка була дуже популярною у дні Майдану, над площею пролетів одинокий лелека.
     
     
    У рамках соціального проекту "Герої серед нас" за застосування новітніх технологій нагородили викладача англійської мови у гімназії Шевченка Ганну Дудіч, яка потрапила у 2016 р. у рейтинг "50 найкращих педагогів світу". Викладачка - постійний учасник міжнародних конференцій, фіналіст і переможець найпрестижніших міжнародних конкурсів.
     
    - Ми зараз живемо у зовсім інший час, тоді, коли більшості наших учнів потрібні будуть абсолютно нові навички, які ми зараз собі не уявляємо , - розповідає вчителька.
     
     
     
     
    Лауреатом соцпроекту "Герої серед нас" стала і 11-річна Леся Присяжнюк, яка у маленькому віці перемогла онкохворобу, а тепер як волонтерка допомагає іншим тяжкохворим дітям, бере участь у акціях по збору коштів.
     
    Здивував незвичними мелодіями і музичний проект Дмитра Ципердюка LUIKU, у яких переплетені українська, турецька, східна, угорська і балканські мотиви — така своєрідна «транскарпатія», але з українськими текстами. Фронтмен Дмитро Ципердюк є і режисером фестивалю.  
     
    Нарешті кропивницький глядач дочекався і гурту "Антитіла".  Тарас заставив фанатів не лише танцювати, а і стрибати. 
     
     
    Олена Скочко
     
    Читайте також: Як театр “Воскресіння” дивував кропивничан виставою та фаєршоу (ВІДЕО)
     
     
     
     
     
     
     
     
    ФОТО Євгенії Котенко