Молодіжний клуб «Позитив» відпочили у болгарському таборі «Горизонт віри» (ФОТО)

  • 15 лип. 2019 18:11
  • 1320
    • Новина Молодіжний клуб «Позитив» відпочили у болгарському таборі «Горизонт віри» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    З 3 по 12 липня учасники молодіжного клубу «Позитив», що діє при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі Кропивницького, вперше за історію єпархії перебували у літньому таборі «Горизонт віри» за кордоном, в саме, в сонячній Болгарії.
     
    Про це у ФБ  пише священик Андрій Бобрик.
     
    Організували цю поїздку й відпочинок керівник й наставник молодіжного клубу протоієрей Андрій Бобрик разом з вихователями протоієреєм Віталієм Ігнатьєвим й Давидовою Оленою Ігорівною. Підготовка до поїздки тривала 4 місяці, діти вивчали історію країни, до якої збирались,  й протягом Великого посту разом читали особливе молитовне правило, яке гуртувало їх та духовно єднало одну сім`ю.
     
     
    Групу супроводжував протоієрей Віталій Ігнатьєв. Зранку 4 липня Одеса зустріла  мандрівників ясною і теплою погодою. Батюшка провів екскурсію головними вулицями міста. Діти побували на Дерибасовській, пройшлись по Рішельєвській і, звичайно, піднялись сходами Потьомкінської. Втомлені, але щасливі, діти вирушили до Іллінського, а потім Пантелеймонівського монастиря, де на дітей чекав смачний полудень. Після цього, сівши в автобус міжнародного сполучення, на «Позитивчиків» чекало перетин 6 кордонів та переїзд через 3 країни. Для більшості дітей – це була перша подорож закордон, тому, всі дуже хвилювалися.
     
     
    Сонячний Берег – один із найкращих курортів Болгарії та Балканського півострову. Тут немає жилих будинків, лише готелі та гостьові вілли. На дітей чекав трьохзірковий готель Palma, що знаходиться у самому центрі Сонячного Берегу. Поселення пройшло швидко і дітей запросили відсвяткувати приїзд, скуштувавши смачну піцу. Готель Palma дуже гостинно прийняв групу з Кропивницького. Харчування дітей проводилось по системі All inclusive, працювали дитячі аніматори і завжди діти могли поплавати у теплому басейні з гіркою. У басейні і пройшов перший день.
     
    Наступний ранок, як і кожен ранок, почався о 8 годині з ранкової молитви, далі сніданок і все по розпорядку табору. Чорне море Болгарії зустріло дітей теплими хвилями та чистим пісочним берегом. Купання переривалося паузами на обід. А ввечері, підготовка до відкриття табору, вечірня молитва і подяка Богу за такі щасливі хвилини.
    З третього дня, дітей чекала цікава розважальна програма, яку розробив і приготував отець Андрій Бобрик. Кожного дня дітей чекали конкурси, а в останній день табору провели гру Брейн-ринг. Усі конкурси були дуже цікавими. Навіть показ мод на християнську тематику діти провели на «ура». До речі, наряди створювалися власноруч!
     
     
    По милості Божій, 7 липня, в День пам’яті святого Іоанна Хрестителя наша група відправилась у місто Помор’є, на Божественну літургію до монастиря великомученика Георгія Побідоносця. Це єдиний чоловічий монастир на Болгарському узбережжі. Супроводжуючий нашої групи, отець Віталій, співслужив із настоятелем обителі, єпископом Ієронімом. Неймовірна Літургія пройшла дуже швидко, болгарські наспіви придавали службі особливого колориту. А приємніше нас чекало попереду – разом із Болгарським Патріархом Неофітом також поминалися Український Митрополит Онуфрій та Митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф.
     
     
    Наступного дня група вирушила до Созополя, старовинного міста Болгарії. Тут збереглися будинки XII-XII сторіччя. Цікаво те, що тут живуть люди. Але, у цьому місті, у храмі святих Кирила і Мефодія, перебувають мощі святого Іоанна Хрестителя. Це одна із головних святинь християнського світу, якій змогли вклонитися наші молоді паломники.
    В переддень від’їзду в Україну всіх чекала подорож в Нессебр. 12 церков V-VI сторіччя, неймовірний вид на море, сувенірні лавки та чарівний музикант, який грав на волинці – все це додало незабутніх вражень нашій дітворі.
     
    Запам’ятався всім останній день табору. Діти вирушили на вечірню прогулянку по узбережжю, купували сувеніри та прощалися з болгарським морем. А пізнім вечором діти організували чудову виставу, яку показали дорослим.
     
     
    Знову 6 кордонів, Болгарія, Румунія, Молдова, Україна. Повертатись додому не хотілося, ще хоча б 2 дні… Проїжджаючи Болгарією, ми пригадували теплі хвилі, гарячий пісок, морозиво, ранкові та вечірні збори, передивлялись фотографії. «Горизонт віри» показав дітям, що з Богом можливо опинитися на території будь-якого горизонту, який раніше був тільки ілюзією. Ця подорож стала можливою завдяки невичерпній вірі дітей, безмежній любові батьків та мудрості вихователів молодіжного клубу.
    До зустрічі на горизонті 2020…
     
    Читайте також: Дмитро Щебетюк перевірив Кропивницький на доступність (ФОТО)