Нищук назвав п'ять ключових завдань, якщо лишиться на посаді

  • 15 лип. 2019 16:05
  • 1290
    • Новина Нищук назвав п'ять ключових завдань, якщо лишиться на посаді Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міністр культури Євген Нищук розповів, якими завданнями займатиметься у першу чергу, якщо лишиться на посаді після виборів.
     
    - Я знайшов добру підтримку у всіх позитивних зрушеннях, які стосуються фінансування та відродження українського кіно. Це нові інституції: Український культурний фонд, Інститут книги, креативні індустрії. Не знаю, як люди вирішать, але я хочу працювати далі в політиці. Я готовий брати на себе відповідальність та працювати Міністром з командою молодих людей, які пройшли конкурси.
     
    Ключовими завданнями Міністр вважає збереження і розвиток культурної спадщини та забезпечення матеріальної бази галузі мистецтва і культури.
     
    - Для мене найголовніше - збереження динаміки позитивних змін та довершення тих речей, які стосуються соціальної справедливості: підвищення зарплат для працівників культури, мінімальний культурний кошик, мінімальна культурна субвенція, яку ми зараз обраховуємо і хочемо подавати як законопроект. Ми також готуємо закон про меценатство і закони, які стосуються приєднання до програми "Євремаш", зміни до податкового кодексу для інвесторів, які хочуть в нас знімати фільми та аудіовізуальну продукцію. 
     
    Наталя Нічишина
     
    Нагадаємо: Тисячі кропивничан заспівали "Червону руту" на відкритті Національного мистецького фестивалю (ФОТО. ВІДЕО)