Четвертий фестиваль вуличної їжі. Як це було

  • 14 лип. 2019 09:15
  • 1316
    • Новина Четвертий фестиваль вуличної їжі. Як це було Ранкове місто. Кропивницький
     
    Найшвидший спосіб перекусити – це вулична їжа. Вона користується величезною популярністю серед населення. У деяких країнах навіть влаштовують цілі свята та фестивалі, присвячені цій «кухні».
     
    Наше місто теж не відстає від популярних трендів у світі. Минулими вихідними у Кропивницькому вже вчетверте провели Фестиваль вуличної їжі. Це свято, присвячене вуличній гастрономії. 
     
    У суботу зранку на Козачому острові розпочалася підготовка ресторанів до зустрічі гостей.  Популярні в місті заклади харчування розташувалися в парку. 18 закладів Кропивницького чекали на своїх відвідувачів.
     
     
    Від жаб’ячих лапок до бельгійських вафель
    Цей фестиваль став особливим, тому що проводили його два дні на  Івана Купала. Проте не лише це вирізняло свято їжі. Кожен ресторан чи кафе, окрім свого звичайного меню, представляв відвідувачам страви різних кухонь світу: від французьких жаб’ячих лапок до бельгійських вафель.
     
    Перший день фестивалю видався досить спекотним. Проте відвідувачі свята не дуже переймалися спекою, адже частувалися прохолодним лимонадом чи то іншими напоями. 
     
    Розважальна програма була не менш насиченою, ніж меню фестивалю. У першій половині дня на кропивничан та гостей міста чекали різноманітні майстер-класи, розваги, шоу мильних бульбашок, лотереї та конкурси. А  ввечері на святі вуличної їжі розпалили багаття, адже в ніч з 6 на 7 липня українці відзначали свято Івана Купала. Завершив перший день фестивалю святковий концерт від музикантів із Одеси.
     
    Гастрономічне свято тривало й наступного дня, у неділю. Відвідувачі фестивалю могли продовжити святкування попереднього дня.
     
    Як кропивничани провели Фестиваль вуличної їжі
    Олена на Козачий острів прийшла разом із чоловіком та донькою. 
     
    – Ще нічого не куштували, але пахне смачно. Хочеться якогось делікатесу спробувати. Ось донці закінчать робити аквагрим – підемо обирати, чим себе порадувати в обід. Не йти ж нам голодними звідси.
     
    Андрій приїхав із Києва по роботі. Вихідний вирішив присвятити знайомству з містом.
     
    – Дуже круто, що існують подібні заходи. Це не банально та весело. Тим більше я чув, що на фестивалі також іде збір коштів на благодійність, а отже це ще й корисно. Я радий, що моє відрядження співпало з цією подією.
     
    А от Ольга нарікає, що ціни у деяких закладів зависокі.
    – Раніше анонсували, що ціни будуть трохи меншими за звичайні, проте вони майже ті ж самі. Сам формат свята мені дуже подобається. Він наче зближує всіх, об’єднує, чи що. Всі такі відкриті та веселі, що аж самій хочеться посміхатися. 
     
    Для Станіслава цей фестиваль не перший. Говорить, що дуже подобається атмосфера свята.
     
    – Їсти в оточенні багатьох людей, під хорошу музику, та ще й на природі – чудово. Я вдячний тим людям, яким у голову прийшла ідею створення подібного заходу. Із кожним роком Кропивницький стає не таким нудним містом. Тепер і до нас більше туристів може приїжджати.
     
    Організаторами Фестивалю вуличної їжі у Кропивницькому виступив Клуб рестораторів нашого міста, заснований навесні минулого року. 
     
    Фото Олени Карпенко
     
    Аліна Кулик
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому фінішувало "Зіркове ралі" (ФОТО)