У Кропивницькому військовий поповнив ряди рятувальників

  • 12 лип. 2019 09:32
  • 2555
    • Новина У Кропивницькому військовий поповнив ряди рятувальників Ранкове місто. Кропивницький
     
    У людей, які протягом тривалого часу були відірвані від звичайного життя, виникають нові питання та потреби, спочатку це, звичайно, психологічна реабілітація,  а згодом і необхідність знайти роботу, забезпечити фінансово себе і своїх близьких. Фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості надають послуги, які сприяють якнайшвидшій адаптації учасників бойових дій. Особливістю роботи із вказаною категорією безробітних є індивідуальний підхід до кожного з урахуванням не тільки професійного досвіду та освіти, а й психологічного стану та готовності до сприйняття інформації.
     
    Прикладом успішної співпраці кар’єрного радника, безробітного та роботодавців є вирішення питання працевлаштування Сергія Ч. Після проходження служби в Збройних силах України (в зоні проведення ООС) чоловік повернувся у рідний Кропивницький до своєї родини, яка з нетерпінням його чекала. За допомогою у працевлаштуванні звернувся до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості. Тут колишньому військовослужбовцеві розповіли про можливості професійного навчання та підвищення кваліфікації, надали інформацію про тимчасову зайнятість у період перебування на обліку в центрі зайнятості, а також надали послуги з пошуку роботи.
     
    Враховуючи побажання та наявні професійні навички (за освітою – слюсар з ремонту автомобілів, під час військової служби працював водієм), Сергієві було запропоновано звернутися до «1 Державного пожежно-рятувального загону Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області щодо працевлаштування водієм автотранспортних засобів. Демобілізований військовослужбовець успішно пройшов співбесіду у роботодавця та був працевлаштований за вказаною посадою.
     
    Таким чином, трудова діяльність для людини є не тільки способом економічно забезпечити своє існування, але і засобом реалізації своїх здібностей. Робота дозволяє кожному громадянину поважати себе, усвідомлювати свою індивідуальність, бути повноцінною частиною сучасного суспільства.
     
    Владислава Рашевська, заступник начальника відділу організації
    працевлаштування населення 
    Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості 
     
    Читайте також: Участь у виборах: чи враховується до трудового стажу період роботи у виборчій комісії?