Кропфест: близько півтисячі кропивничан пройшлися театральною ходою (ФОТО, ВІДЕО)

  • 11 лип. 2019 19:43
  • 2196
    • Новина Кропфест: близько півтисячі кропивничан пройшлися театральною ходою (ФОТО, ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький

    У рамках третього фестивалю "Кропивницький" відбулася карнавалізована театральна хода. Особливістю цьогорічної ходи стала участь в ній усіх охочих містян.

    Близько півсотні кропивничан одягли карнавальні костюми та рушили від філармонії вулицею Дворцовою до площі Героїв Майдану. Дорогою до них приєдналися ще близько півтисячі глядачів, а також місцевий сучасний театр сатири.

    Традиційно у ході взяли участь актори львівського театру "Воскресіння". Супроводжував дійство Муніципальний духовий оркестр.

    - Я дізналася про ходу із соцмереж і відразу вирішила долучитися. Минулого року, на жаль, не потрапила, але бачила фото. Я думаю, це чудова ідея, що цьогоріч не лише актори беруть участь у ході, а й усі охочі, - ділиться враженнями учасниця ходи Людмила.

    – Ми з дочкою підібрали для неї костюм принцеси. Діткам цікаві такі події, та й не лише діткам, я сама залюбки приміряла костюм королеви. Я вважаю, такі події, як театралізована хода, фестиваль розвивають творчий смак, виховують. Це те, що треба нашому місту, - додала інша учасниця Анастасія.

    - Я взяв на ходу власний транспорт. Це екологічний аналог велосипеда. Я вже подолав на ньому чимало кілометрів по місту. А сьогодні прикрасив для карнавальної ходи, - сказав учасник ходи Сергій.