Хто має виплатити гроші найманим працівникам у разі смерті роботодавця-підприємця?

  • 10 лип. 2019 16:42
  • 3032
    • Новина Хто має виплатити гроші найманим працівникам у разі смерті роботодавця-підприємця? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Відповідно до статті 99 Податкового кодексу України виконання грошових зобов’язань та/або погашення податкового боргу фізичної особи (у тому числі фізичної особи-підприємця, фізичної особи, яка провадить незалежну професійну діяльність) у разі її смерті або оголошення судом померлою здійснюється її спадкоємцями, які прийняли спадщину (крім держави), в межах вартості майна, що успадковується, та пропорційно частці у спадщині на дату її відкриття.
     
    Пунктом 2 частини 4 ст. 18 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» зазначено, що для державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця подається один з таких документів: ксерокопія свідоцтва про смерть фізичної особи, судове рішення про визнання фізичної особи безвісно відсутньою – у разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця у зв’язку з її смертю, визнанням її безвісно відсутньою або оголошенням померлою.
     
    Таким чином, у разі смерті приватного підприємця всі його права та обов’язки (в тому числі щодо трудових відносин) переходять до його спадкоємців.
     
    Юридичний відділ
    Кіровоградського обласного центру зайнятості