Кропивницький: Чи можна пити молоко зі стихійного ринку? (РЕЗУЛЬТАТИ АНАЛІЗІВ)

  • 9 лип. 2019 15:30
  • 1007
    • Новина Кропивницький: Чи можна пити молоко зі стихійного ринку? (РЕЗУЛЬТАТИ АНАЛІЗІВ) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Начальник спецінспекції Міської ради Кропивницького Андрій Максюта здав на аналіз молоко, яке придбав на стихійному ринку, і оприлюднив результати. Про це він пише у ФБ.
     
    "Результати аналізів молока, яке я купив на "стихійці" і здав до лабораторії. В обох пробах виявили бактеріологічне забруднення. Брудні пляшки (дуже часто їх беруть зі смітників), молоко у пластиковій пляшці під палючим сонцем на тротуарі, і навіть якщо молоко з-під корови (а багато молока на стихійці просто "бадяжного") - то де ветеринарний паспорт на корову?! А корова може бути хворою! Корови хворіють - як і люди. Та якщо тварину ніхто не обстежує і не лікує, а доїть поки вона доїться і продає таке молоко, поки його купляють - то люди будуть труїтися. А є такі кишкові палички, що проявляються навіть не відразу. Людина, отруївшись, може навіть не зрозуміти, від чого це сталося! Ось вам і результат, навіщо я це все роблю! Щоб інформувати людей. Правдиво інформувати.
     
    А з кого взагалі запитувати, ящо хтось отруїться? Зі стихійщиці? Два варіанти її відповіді - "Я вас не знаю і нічого вам не продавала" або "Я вас заставляла купляти?".
     
    Людям (споживачам) варто задуматися над тим, що і де ви купуєте! І стосується це не лише молока, а й м'яса, домашніх ковбас, в'яленої риби, сиру та інших продуктів, що продаються з рук на "стихійці". Задумайтеся, бо після вживання таких продуктів є певні ризики для здоров'я, а здоров'я - найдорожче, що є в людини.
     
    Взагалі не можна вживати молоко, яке продається у пластиковій пляшці з-під води чи пива. Не можна тому, що пластикова пляшка призначена для одноразового використання і після того, як з неї випили те, що туди заливали, в заводських умовах вона стає вторсировиною. І взагалі для кожного продукту на заводах використовують (виготовляють) певного сорту пластик", - йдеться у повідомленні.
     
     
     
     
    Нагадаємо: Йшов п’ятий рік війни. Нарешті влада подбала про захист населення